Masinile fara sofer schimba viitorul

Doua idei care vor schimba cu adevarat lumea sunt legate de inlocuirea masinilor pe benzina/motorina cu cele pe baterii electrice. Asta se intampla deja si oricine poate (daca are bani) sa-si cumpere o astfel de masina. Evident, pasul natural este ieftinirea lor.

O alta idee la fel de importanta este aparitia masinilor fara sofer. Canadienii din video de mai jos spun ca asteapta asta in urmatorii 10 ani. Schimbarea va aduce alte idei: strazi mai inguste, transport in comun mai rapid, mai putine evenimente rutiere si, in consecinta, mai putini politisti, medici si pompieri.

Viitorul suna bine. Doar ca acest viitor nu va ajunge in Europa si cu atat mai mult in Romania in mai putin de 30 ani. Si cred ca sunt optimist.

Asta e un video care merita dat mai departe!

via

3 Comments

  1. Foarte tare reportajul, daca as avea bani mi-as lua o Tesla, asta e viitorul, eu zic ca e peste multi la masini autonome. Acuma mai ramane problema de cat de legal este, daca se intampla un accident cine este de vina daca tu doar asisti dar esti practic la volan?!

  2. eu cred ca un procent foarte mare al accidentelor este datorat conducatorului auto. primul pas e sa mearga caruta singura…iar apoi vor avea grija sa faca 50 de standarde prin care pot colabora intre ele … si …sa nu se loveasca. eu as merge mai departe si as intreba ce se intampla cand nea gheorge iese cu calul de pe drumul comunal pe cel principal si loveste masina electrica.
    In alta ordine de idei un surogat al cumpararii masinii electrice este transformarea motorului pe combustie in unul electric. din 50 de piese se transforma in 5. Complexitatea este mica la cea electrica….dar impedimentul major sunt bateriile … ufffa daca japonezii aia ar produce odata bateriile alea triple la amperaj si la 10 % din cost…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*