Mac OS X Snow Leopard

Stirea importanta de astazi nu este noul iPhone 3G S si poate nici iPhone OS 3.0 despre care stiam mai tot. Viitorul sistem de operare Mac OS X Snow Leopard este cel care merita mult mai multa atentie.

In sesiunea de Live Blogging despre WWDC 09 am amintit amanuntele importante despre Snow Leopard. Dock si Expose capata functii noi, care te vor ajuta sa lucrezi mult mai repede. Aplicatiile initiale ocupa cu 6 GB mai putin si se misca mai repede.

QuickTime isi schimba icoana si capata o gramada de functii noi. Eu ajunsesem sa nu-l mai folosesc, dar noile jucarii par suficient de tentante ca sa-i redea aplicatiei locul initial din Dock.

Mail din SL stie sa comunice cu un Exchange Server. Asta inseamna ca poti sa folosesti de acum Mac OS X la serviciu, in marile companii. Meniurile din Mail poti fi ordonate dupa preferinte (acum sunt doar alfabetic). In plus, in Text Edit si Mail ai o functie de text Substitution built-in (asemanatoare cu TextExpander).

iCal stie sa se sincronizeze si sa faca set-up automat pentru calendarele din Google sau Yahoo. Informatii avansate sunt aici

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Sunt si eu curios, cu ce era incarcat Mac OS X Leopard inainte, de avea 12GB, cat 2 instalari de Windows 7 cu programe instalate cu tot? Chiar sunt curios! Ca apoi sa inteleg cum au putut sa scape de 6Gb de cod.. Inseamna ca ori au lucrat foarte ineficient (dpdv al codului) de prima oara, ori au avut vreo revelatie lucrand la Snow Leopard.

  2. As fi foarte curios sa vad daca Orange is vor updata noile preturi pentru iPhone3G. :)) sincer ma indoiesc …

  3. Draga Ionut, una din marile schimbari este ca in Leopard toate aplicatiile erau scrise in cod binar pentru a putea rula si pe PowerPC, de fapt tot sistemul de operare, nu numai aplicatiile. Cu siguranta majoritatea celor 6GB economisiti vin din eliminarea suportului pentru PowerPC, la care se mai aduga si optimizari de cod

1 Trackback / Pingback

  1. Frica de Windows 7 duce la ipocrizie - vezi Apple la WWDC! | Windows 7 Bucharest

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*