Atacul aplicatiilor de mesagerie

Folosesc WhatsApp, Yahoo Messenger, Skype FaceTime si iMessage. Niciuna nu-mi este favorita, dar in ultima vreme observ ca WhatsApp si iMessage sunt deschise destul de des.

Ce-mi place la iMessage este ca pot sa trimit mesajele si de pe Mac si cind stau toata ziua pe calculator imi este foarte usor. Mai ales de cind Mavericks a adus buton de Reply in Notifications.

WhatsApp e buna pentru ca pot sa discut cu oameni care nu folosesc iPhone. La fel si partea de mesagerie de la Facebook. Cu toate astea nu am fost niciodata atras de aplicatia separata Facebook Messenger. Pina azi.

Doua aplicatii mi-au atras atentia. Prima este chiar Facebook Messenger. Nu inteleg de ce Facebook mai baga bani si timp in ea odata ce au dat o gramada de bani pe WhatsApp. Logic ar fi sa pastreze doar una dintre ele si sa o faca pe cealalta sa comunice pe protocolul celei inchise. Presupun ca asta inseamna sa inchizi chiar Facebook Messenger.

Ideea este ca odata cu versiunea 4.1 lansata astazi, Facebook Messenger are si apeluri de voce, gratuite, pe WiFi. Teoretic merge si pe 3G, dar consumi din traficul de date de la operatorul tau GSM.

Partea de voce mi se pare buna doar daca ea este bine integrata cu Notificarile din iOS. Astazi, de exemplu, am primit un apel video pe Skype, direct pe telefon in timp ce aplicatia era inchisa. Faptul ca am Push Notifications ma ajuta sa raspund la acel apel video imediat.

O alta aplicatie interesanta mi se pare FireChat. Cred ca este o idee atit de buna incit ea va fi implementata sau cumparata de un competitor mai mare.

FireChat te lasa sa trimiti poze sau sa faci chat cu oricine din jurul tau care este conectat la bluetooth. Nu ai nevoie de WiFi, 3G si nici macar de semnal la telefon. Daca ai bluetooth activat poti sa trimiti mesaje. Aplicatia se bazeaza pe o functie noua din iOS 7 numita Multipeer Connectivity Framework. Asta inseamna ca poti sa creezi o retea din mai multe device-uri cu iOS 7.

Acele device-uri nici nu trebuie sa fie unul in raza altuia. Atita timp cit ai pe cineva care vede ambele device-uri, aplicatia poate sa functioneze ca un stilp de releu si sa transmita un mesaj la un alt user.

Teoretic nu trebuie sa stii numele persoanelor din jur sau ID-ul lor. Ii vezi pur si simplu in jurul tau daca au aplicatia deschisa.

Nu am testat-o, dar chiar sunt curios daca si cum merge.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Da, FireChat e util pt un maraton montan unde nu ai semnal dar concurentii/suporterii doresc sa faca chat intre ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*