Live Blog: Noutățile lansate de Apple în 2018: Apple Watch Series 4, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr și iOS 12

Invitația pentru evenimentul "Gather round" - septembrie 2018
Invitația pentru evenimentul "Gather round" - septembrie 2018

A venit vremea pentru o nouă sesiune de live blog. Să vedem împreună ce lansează Apple în 2018.

20.00 – Conferința de la Steve Jobs Theatre a început cu un video James Bond-Style: o femeie care trece prin diverse încercări pentru a-i aduce lui Tim Cook telecomanda pentru Keynote.

20.04 – Tim Cook e pe scenă. O introducere foarte scurtă și a trecut direct la Apple Watch. Se vede că au multe de anunțat azi.

20.10 – Noul Apple Watch – Series 4. La prima vedere seamănă cu cel vechi :)

Are ecran cu peste 30% mai mare, așa că poți să vezi mai multe pe el. Apare și o față nouă pentru ceas care are până la 8 Complications (acele widgests pentru ceas).

Apple Watch Series 4

20.19 – Ceasul detectează dacă ai căzut. Dacă nu te miști pentru un minut sună automat la 112 (sau 911 în USA). Ceasul detectează dacă inima îți bate prea încet. În plus, va avea un EKG încorporat. Informația despre ritmul tău cardiac o poți trimite imediat doctorului tău. 

20.22 – Președintele American Heart Association a urcat pe scenă și a explicat, pe scurt, beneficiile pentru pacienți ale acestor funcții.

20.31 – Apple Watch vine in aluminiu și inox și 3 culori diferite: gold, silver și space grey.

20.34 – Apple Watch Series 4 începe de la 399 dolari. Lansarea are loc pe 21 septembrie. WatchOS 5 apare pe 17 septembrie.

20.37 – Trecem la iPhone. Tim Cook vorbește despre iPhone X.

20.38 – iPhone Xs (iPhone Ten S). Phil Schiller e pe scenă să vorbească despre noul device. iPhone Xs vine în Gold, Space Grey și Silver. Are un ecran Super Retina de 5.8 inch.

iPhone Xs
iPhone Xs

20.43 – iPhone Xs MAX este noul telefon mai mare. Are aceeași dimensiune ca un iPhone 8 Plus, dar e tot numai ecran. Da, e un ecran de 6,5 inch.

20.47 – Noile telefoane vin cu chip-uri mai puternice (evident) și vor avea capacitate de până la 512GB. Procesorul A12 Bionic face ca operațiunile multi-tasking să fie cu 30% mai rapide.

20.52 – iOS 12 vine cu Siri Shortcuts și ARKit 2. Asta înseamnă jocuri și aplicații “immersive”.

20.56 – Demonstrații de jocuri. Poți să vezi și cum tragi la coșul de baschet cu o nouă aplicație – HomeCourt.

21.06 – Phil Schiller e înapoi pe scenă. Vorbește despre camerele din noile iPhone. O poză făcută cu un iPhone a apărut pe coperta revistei Time. Vedem câteva exemple de fotografii făcute cu noile iPhone care au funcție de Smart HDR.

20.14 – Poți să faci poza și apoi să setezi dacă background-ul este sau nu în focus pentru a produce un Bokeh.

20.17 – iPhone Xs și Max vin cu cu DSDS – Dual SIM – Dual Standby cu ajutorul eSIM. Cu alte cuvinte ai 2 numere de telefon, dar în telefon e un singur SIM. În China, acolo unde nu exista eSIM, iPhone va avea 2 sim-uri, amândouă băgate în același sertăraș.

ONE MORE THING

20.27 – iPhone Xr (iPhone Ten R) – vin în carcasă de aluminiu și în mai multe culori: white, black, blue, coral, yellow and red. Vin cu Liquid Retina display (LCD) de 6,1 inch. E un fel de iPhone X cu funcții mai reduse.

iPhone Xr
iPhone Xr

20.34 – Urmează un video cu vocea lui Jony Ive.

20.39 – iPhone Xr vine în 6 culori diferite și are un preț de la 749 dolari.

iPhone Xs costă 999 dolari, iar iPhone Xs Max costă 1099 dolari. Se lansează pe 28 septembrie în România.

Cel mai ieftin iPhone o să fie iPhone 7 la 449 dolari.

iOS 12 vine pe 17 Septembrie. 

20.43 – macOS Mojave e lansat pe 24 septembrie 2018. Nimic despre noi computere. Poate că Apple va avea o conferință separată.

Tu de care îți iei? Ce ți se pare interesant? Continuăm discuția în comentariile acestui post, dar și pe noua pagină de Facebook a boio.ro. Te invit să-i dai un LIKE?

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*