iPhone inalt

iPhone nu are nevoie de un ecran mai mare. De ce ar avea nevoie? Doar nu este Galaxy Note…

De cind a aparut zvonul cu un ecran de 4 inch, toti s-au gandit ca vom avea un iPhone cu un display de marime diferite. Asta ar fi insemnat redesenarea tuturor aplicatiilor. Si pina la urma care ar fi fost avantajul?

Ei bine, asta pina cind un ascultator de Podcast (Vergecast, mai exact) a sunat in direct si a sugerat o idee oarecum banala: dar daca ecranul de iPhone ar avea baza de jos de aceeasi marime si ar fi mai inalt in asa fel incit diagonala sa ajunga la 4 inch. Asta nu inseamna ca dimensiunile fizice ale iPhone ar fi diferite, doar ca ecranul ar ajunge mai aproape de Home Button in partea de jos si mai aproape (sau peste) difuzorul de sus.

Nu intram in speculatii de genul unui Home Button virtual.

Cum ar arata un astfel de iPhone inalt? Poate mai bine si mai util decit ar fi crezut unii useri si developeri.

Iar efortul pentru redesenarea aplicatiilor nu mai pare atit de greu de realizat. Ba chiar suna mai logic sa folosesti un astfel de ecran, intr-o oarecare masura. Chiar daca Aspect Ratio nu mai este de 4:3 ci de 9:5.

Eu unul nu vad o necesitate in modificarea dimensiunilor ecranului si sunt convins ca Apple a testat mult dimensiunea actuala inainte sa o lanseze.

Sa ne aducem aminte ca atunci cind folosim iPhone cu o singura mana putem sa ajungem cu un deget la orice buton de pe ecran. Un ecran alungit va face ca degetul sa nu ajunga la butoanele de pe bara de sus atit de usor.

Dar sa lasam putin tonul serios. Cine vrea un iPhone precum cel de mai jos? :) Gandeste-te ca poti sa ai toate aplicatiile pe prima pagina! ( via ).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. un ecran de 4 inch ar merge dar nu mai mult si nu cel inalt, mai trebuie schimbat design-ul la iphone

  2. Sunt utilizator de iphone din 2007 (iphone 2G) si pana la iPhone 4 le-am avut pe toate ! Un asemenea concept de iphone m-ar determina sa trec pe alta platforma si alt telefon pana la urma ! Ok , pana la urmatoarea prezentare nu a mai ramas mult timp iar Apple nu pune “botu” chiar la tot ce zic astia si inventeaza ! 3.5 inch e impecabil pentru deget ! Un alt design …hmm…sa zicem ! Asteptam si vedem :)

  3. nu ar strica un ecran de 4″,maxim 4.3 in rest sun cam pietroaie
    note-ul nu e telefon e un specimen de birou sau pt agentii care au teaca la pantaloni

  4. Eu zic ca e perfect 3.5 si pentru buzunar si sa nu arati ridicol cu el la ureche si pentru browsing, eu zic ca e perfect si ar trebui sa ramana cum este.

  5. Prefer 4, din simplul motiv ca m-am obisnuit cu Samsung galaxy S (un gunoi de altfel), asta a fost singurul motiv pentru care nu am trecut inca la Iphone 4S. Citesc destul de mult si am nevoie de un ecran ceva mai mare. Tptusi, indiferent de dimensiunile urmatorului model revin la Iphone, inca urasc ziua in care mi-am cumparat “mizeria de Galaxy”.

1 Trackback / Pingback

  1. Metalul lichid extraterestru | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*