Metalul lichid extraterestru

Dan Dragomir cu zvonuri despre iPhone 5:

iPhone va avea ecran de 4 inchi, nu de 4,6 inchi.

Cel mai incredibil zvon este cel legat de utilizarea unor “noi materiale” de tipul metal lichid, care vor avea cine știe ce proprietăți extraterestre. Fantezii, unii au jucat prea mult WoW sau altele asemenea.

Conteaza mult sa te documentezi inainte sa scrii ceva. Si, de data asta, Dan nu a facut-o.

1. iPhone are acum un ecran cu o diagonala de 3,5. Nu-mi aduc aminte sa fi vehiculat cineva zvonuri legate de 4,6 inch. Ci cel mult de 4 inch.

2. “Metal lichid cu proprietati extratereste”? Nu, nu ti se topeste iPhone 5 in mana si ia forma de iPad.

Exista informatii referitoare la folosirea aliajului numit “Liquidmetal“. Este un nume propriu, comercial care apartine companiei “Liquidmetal Technologies” si care are proprietati superioare (din punct de vedere plastic si termic) altor materiale. Nimic extraterestru si fantezist.

Liquidmetal se produce in cantitati industriale si a fost folosit deja de Apple pentru acea mica “agrafa” care deschide SIM Tray-ul de iDevice.

Liquidmetal este folosit deja la fabricarea croselor de golf, flashdrive-uri rezistente si chiar bucati din telefoanele Vertu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. Ar mai fi de spus ca Apple a cumparat inca din 2010 drepturile exclusive de utilizare ale acestui aliaj pentru produsele electronice de larg consum. Cat despre crosele de golf, am inteles ca s-a renuntat la productie dupa ce au aparut niste probleme de rezistenta in timp.

  2. @Adi, ai dreptate, trebuia sa citez mai exact LiquidMetal. Eu m-am enervat cand am citit asta:

    “alloy of titanium, zirconium, nickel, copper and other metals. It would make the outer surface of the phone “smooth like liquid”
    Extraterestru!

  3. Urasc oamenii care se “hranesc” cu zvonuri aberante :) ! Si cu asta am spus tot !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*