Ce aduce nou iOS 9.3

iOS 9.3 Night Shift

Nu-mi mai aduc aminte daca Apple a facut asa ceva pana acum. Un preview pentru o versiune .3 de iOS care sa fie prezentat pe site, in detaliu chiar in ziua in care apare si Beta 1 pentru acel iOS.

Anyway, iOS 9.3 nu aduce neaparat rezolvari de bug-uri, cat functionalitati noi.

Night Shift este ceva ce seamana mult cu aplicatia f.lux de pe Mac. Ideea de baza este ca toti folosim telefoanele inainte de culcare, iar luminozitatea ecranului face ca somnul sa vina mai greu dupa aceea.

Cu Night Shift, device-ul stie cat e ora si care e locatia ta, asa ca iti face display-ul in culori mai calde.

In iOS 9.3, aplicatia Notes va fi protejata de amprenta. O idee foarte buna, cu toate ca eu nu o folosesc inca. Prefer Simplenote.

Noul firmware update aduce imbunatatiri aplicatiei News si ceva masuratori noi pentru Health. Totodata, CarPlay vine cu imbunatatiri legate de Muzica si Maps.

Apple are o pagina de prezentare si pentru iPad cu iOS 9.3. Sunt chestii care tin de educatie, in scolile care au o intreaga flota de iPad-uri pentru elevi. Imi place ideea ca un elev poate sa se logheze pe un iPad si toate setarile lui personale sa apara. Mi-ar placea sa vad functia asta pe orice iPad si sa fie aplicabila la o familie, de exemplu.

Va exista si o aplicatie “School Manager” pentru Mac, facuta sa administreze conturile de pe toate iPad-urile.

Toate functionalitatile noi legate de educatie sunt aici. Apropo, Apple nu a anuntat cand vine iOS 9.3. Stim doar ca se va intampla “curand”. Eu banuiesc ca il avem prin martie, atunci cand este asteptata si versiunea a doua de Apple Watch. Nu sistemul de operare pentru ceas, ci un nou ceas.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*