iOS 5.0.1 – primul update OTA

Apple s-a tinut de cuvint si de astazi avem primul Delta update OTA – iOS 5.0.1.

Daca mai era nevoie, am sa explic putin termenii:

Delta update = Apple nu te pune sa downloadezi iOS 5.0.1 de la capat, ci doar partea care s-a schimbat fata de iOS 5.0. Evident, daca ai nevoie, gasesti pe serverele Apple un 5.0.1 intreg gata de download. Avantajul unui “Delta Update” este evident – il downloadezi intr-o fractiune din timpul alocat descarcarii unui update intreg.

OTA = Over the Air. Cu alte cuvinte, de acum inainte poti sa faci de acum update la telefon fara sa ai un computer la indemana. Mai mult decit atit, telefonul detecteaza automat ca are un update.

La mine, tot procesul a durat din secunda 0 pina cind aveam iOS 5.0.1 mai putin de 9 minute. Si asta pe un WIFi nu foarte rapid. Iata pasii:

Nu e nevoie sa-ti spun ca daca depinzi de jailbreak sau deblocare este bine sa astepti sau sa nu faci update pe calea iTunes sau OTA deocamdata.

Daca nu esti conditionat de jailbreak sau deblocare, un astfel de update este o placere. A fost cel mai usor mod prin care am trecut la o versiune superioara de iOS. Si le stiu pe toate de la 1.1.2 pina azi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

20 Comments

 1. Care este setarea care activeaza detectarea automata a unui update disponibil, si afisarea lui?

 2. PS: precizez ca e vb de iphone4, nu am nimik deschis decat wifi, iar innainte de update nu am avut nici o problema…bateria tinea normal…2 max.3 zile in functie de utilizare.

 3. Am auzit, dar ma refeream la OTA updates, pe care Android le are de cand era mic. In fine, era o gluma, putem trece peste. Bine ca avem si pe iOS 5 asta acum.

 4. @ Deltady: si eu am bagat ios 5 pe 3gs. pot spune ca se misca mai bine decat vechiul sistem. bateria tine cam la fel, 1,5 – 2 zile.

 5. Dupa cum am mentionat si nimeni nu ma ia in seama se pare majoritatea problemelor legate de golirea rapida a bateriei au ramas la iPhone 4S chiar si dupa update si destul de multi useri cu iPhone 4 (din pacate si eu) au inceput sa aiba aceasta problema chiar si dupa update-ul la iOS 5.0.1. Sincer recunosc ca sunt un “apple fan boy” dar de data asta sunt dezamagit cand vad ca dupa update la iOS 5 , chiar si mai mult la iOS 5.0.1 am ajuns sa vad cum bateria de duce intr-o zi fara sa fie folosit prea mult….
  Sper sa se gaseasca o solutie destul de repede…

 6. @johnu
  este corecta observatia ta legata de golirea mai rapida a acumulatorului. si eu m-am trezit cu aceeasi surpriza neplacuta. efectul s-a temperat, poate chiar a disparut – am aplicat-o o singura zi, deci e prea devreme sa trag o concluzie…- dupa ce am dat off la Location Services. am mai constat, ca spre deosebire de ios 4.3.3 pe care il aveam inainte, wi fi este pornit permanent in ios 5.0.1, indiferent daca folosesti utiliezezi sau nu o functie care presupune accesul la net.

 7. Am un 4S care are o gramada de probleme cu semnalul cu bateria cu apelurile cand o sa apara IOS 5.0.2 ca nu mai am rabdare

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*