4 Comments

 1. ……
  main void
  ……

  hmmm, amintirile ma chinuiesc :-)
  Acum nu mai exista HTML curat, exista CMS-uri, nu mai exista php, perl sau altceva, pentru ca cineva a facut generator si pentru ele.
  Programatorul adevarat a pornit-o de la acel borland pascal si continuat cu cpp in DOS, unde trebuia sa iti scrii rutine in asm pentru mouse cu move jmp etc
  Din pacate sau fericire acum, totul e visual CPP, java etc samd.
  Din punctul meu de vedere, putin din farmecul programarii e cam dus pentru mine, insa e mult mai “frumos colorat” pentru cei care descopera acum programarea.
  E mult mai frumos sa dai click dreapta include OnMouseOver.Action()…..= fa sa apara un MsgBox cu nu stiu ce titlu…

 2. Cred ca pentru un programator (incepator/copil/expert) e util sa vada imaginea de ansamblu, sa foloseasca tool-uri cat mai simple, sa se poata exprima usor; sa-si transforme ideile in “realitate” rapid. (a nu se citi ca am ceva impotriva cu limbajele low level – cred ca am depasit momentul in care trebuia sa scriem o pagina de cod in ASM ca sa vedem un Hello World).

  E interesat de urmarit “curentul” Arduino – electronica si programare low-level aduse la un nivel rezonabil pt. non-geek.

  Si cei de la lego au Mindstorms – un alt concept interesant.

 3. recomand codeacademy.com.

  toate initiativele astea incep sa prinda din ce in ce mai mult contur – ceea ce e benefic pentru exlozia tehnologica a lumii prezente.

 4. o sa fie din ce in ce mai greu sa faci diferenta intre un programator bun si unul..mai putin bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*