Interes crescut pentru eMAG Talent Internship: peste 1.200 de aplicanți și 10 locuri suplimentate

Sedinta de brainstorming eMAG
Sedinta de brainstorming eMAG

În cadrul programului eMAG Talent Internship, 1.231 de studenți și absolvenți din București, Iași și Craiova au aplicat pentru cele 20 de poziții deschise în echipele Software Development, Web&Mobile Platforms, Targeting Search&Listing, Commercial Platform, Finance și HR. În medie, concurența în cele 3 orașe a fost de 62 de aplicanți pe loc, cea mai strânsă competiție fiind la Iași, unde s-au înscris 198 de candidați pentru cele 2 locuri din centrul de dezvoltare software. În București, pentru cele 17 poziții deschise au aplicat 956 de studenți.

Topul echipelor care au beneficiat de cel mai mare interes din partea aplicanților este condus de Code Gods (642), urmată de HR Architects (282) și de Money Rulers (155).

Datorită interesului crescut  pentru eMAG Talent Internship, compania a suplimentat programul cu încă zece poziții: 2 pentru HR Architects și 2 în centrul de dezvoltare software din Craiova. În plus, 6 poziții noi sunt deschise în echipa Comercială, unde internii vor avea ocazia de a se implica în diferite activități comerciale și își vor aduce aportul în luarea de decizii de business alături de mentorii lor.

„eMAG Talent Internship este despre modul în care candidații își structurează ideile și viziunea lor. Tocmai de aceea, un pas din procesul de aplicare i-a provocat pe candidați să răspundă unui mini-interviu atipic, prin care vrem să cunoaștem mai bine gândirea din spate a acestora (e.g.“Te-ai obișnuit deja cu întrebarea <<De ce te-am alege pe tine>>. Noi îți propunem să schimbăm abordarea: tu dacă ai fi în locul nostru ce ai căuta la un intern?”, “Dacă ți-ai înființa propriul business, cum l-ai numi și care ar fi sloganul?”). Am avut ocazia să întâlnim tineri curioși, dornici să învețe și să se dezvolte profesional, cu un potențial enorm, cu multe idei și abordări creative. Interesul și entuziasmul lor ne-a determinat să creștem numărul pozițiilor disponibile în București și Craiova și credem că mulți dintre ei vor face echipă bună cu mentorii lor și după perioada de internship”, spune Cristina Șolea, manager de recrutare în cadrul eMAG.

În topul instituțiilor de învățământ de unde provin candidații din București se află Academia de Studii Economice (ASE), Universitatea Politehnică și Universitatea București. Majoritatea aplicanților pentru pozițiile disponibile în centrul de dezvoltare software din Iași sunt studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza”, urmată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. În ceea ce privește Craiova, aproape toți cei care au aplicat sunt studenți ai Universității din Craiova.

Pentru pozițiile deschise în cadrul eMAG Talent Internship au aplicat și 37 de tineri care studiază în Marea Britanie, în universități din Londra, Edinburgh, Manchester, Worcester și Birmingham, și Franța, în cadrul Universității „Jean Jaures” din Toulouse.

Programul de Internship va fi plătit și se va derula în perioada iulie – august, iar la finalul acestuia cei mai performanți dintre participanți pot fi angajați în cadrul eMAG.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*