H

astazi am urmarit inaugurarea lui Obama, in direct. well, sarcina de serviciu ; )

toti cei care ieseau din cladire, in fata multimii, erau prezentati cu numele complet. Bill Clinton, de exemplu, era William Jefferson Clinton. Cind a venit rindul lui Obama, guess what? i-au folosit initiala – H.

putini stiu ca Obama este, de fapt, Barack Hussein Obama. iar americanilor nu prea le suna bine numele cu rezonante orientale.

partea mai funny a fost momentul in care Obama a depus juramintul. Cel care ii “dicta” cuvintele i-a spus numele intreg si noul presedinte a facut o pauza si s-a fastacit tocmai in momentul in care trebuia sa-si pronunte numele mijlociu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

 1. Este deja arhicunoscuta atractia americanilor catre nonconformism, repulsia fata de anumite bune maniere, etc.

  Dar totusi: parca prea multe lucruri nu au fost pe placul meu:

  – lipsa de noblete a cuplului prezidential. Puteau fi si familiari asa cum au dorit, dar puteau da dovada macar de un pic de distinctie;
  – prea multe dulcegarii ale cuplului prezidential. Totusi …. nu sunt la varsta adolescentei. Ca sa dea dovada ca este cel mai puternic om al planetei, Obama are nevoie si de un episod de sobrietate. Macar atunci cand vorbeste despre razboi.
  – prima doamna a americii mi-a trezit amintiri asemanatoare cu Cea Mai Iubita Tovarasa. Este inadmisibil sa te dai in stamba mai tare decat presedintele, sa faci gesturi de salut populatiei mai energice decat Obama, si nu in ultimul rand sa mergi din cand in cand cu un pas inaintea lui. Tinand sotul de mana nu a facut altceva decat sa para ca trage dupa ea un catel. Insasi Obama a incurajat-o prezentand-o la unul din baluri; *Va prezint pe prima doamna a US* . Oare nu era mai modest sa intinda mana si sa spuna: *Sotia mea Michelle Obama* ? Nu sunt nici pe departe adeptul monarhiei, dar de data asta Principesa Ana de Bourbon-Parma Regina Romaniei si dna. Elena Basescu sunt cu 2 clase peste Prima Doamna a Lumii. Ca sa nu mai spun ca unii o vad pe Michelle Obama urmasa directa a lui Jackie Kennedy.

  In rest, in afara lipsei curioase de spontaneitate a lui Obama, totul a fost caracteristic poporului american. Un popor credul, usor de manipulat. America este usor de condus tocmai fiindca americanii sunt creduli si docili. Iar daca le pui pe tava si un simbol; poti sa-i repui la munca.

 2. Oricat nu pot eu sa il sufar pe Obama, nu a fost vorba de o fastalcire il legatura cu numele. Se pare ca cel care ii “dicta” juramantul nu a rostit cuvintele in ordinea in care apar in costitutie, lucru observat de Obama care a asteptat o corectura..dar care pana la urma tot anapoda a rostit. Astfel, Hussein a trebuit sa rosteasca din nou juramantul..de data aceasta singur si in casa alba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*