google voice search nu stie romaneste

nu puteam sa nu incerc noua jucarie de la google: cautarea vocala pe iPhone. interfata e simpla, in stilul google. e destul de rapida, dar…
nu stie limba romana. ma asteptam la asta. i-am dat sa cauta boio.ro si mi-a gasit rezultatele pentru “new window” : D

mai greu e pentru englezi sau australieni. accentul lor de vorbitori nativi de engleza nu e recunoscut de google voice search. e ca si cum ai avea o aplicatie pentru limba romana care nu-l intelege pe moldovean sau oltean…

well, pina la urma e un proof of concept simpatic. astept o aplicatie similara pentru browsere. sau macar un plug-in pentru firefox.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Si imi imaginez cum stau cu microfonul langa mine si de fiecare data cand vreau sa fac un search (in medie de 80 ori pe zi – Google asa zice) opresc muzica si incerc de vreo 5 ori sa ma ‘fac inteles’ de Google… e un inceput bun, e ceva inovator si de admirat din punct de vedere tehnic, dar momentan inutil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*