Google Translate citeste texte in limba romana

Nu am mai vazut chestia asta pina acum pentru limba romana. Am ales un text oarecare, cu diacritice si am pus Google Translate la citit. Vocea este robotica, dar intonatia si accentul (cu mici probleme) sunt corecte.

Da sonorul mai incet inainte sa dai Play. Sunetul este inregistrat destul de tare.

Astept acum aplicatiile de iOS care se bazeaza pe aceasta functie si traduc vocal conversatiile purtate in limbi diferite. Un fel de jucarie din aia din Star Trek.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. din pacate nu vom agata klingonience prea curand, google cere bani multi pentru folosirea API de traduceri

  2. Stiam de aceasta optiune, am testat-o acum vreo 2-3 saptamani cand le-am aratat unor prieteni cum functioneaza si ne distram pe seama lui. Nu am folosit-o insa cu diacritice si se vede clar diferenta. Textul cu diacritice il citeste chiar foarte bine acel robotel. :)

  3. F tare! Vad ca si aplicatia google translate pentru ios, o are. Si de cand zace instalata pe device…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*