Atunci cind te astepti mai putin, mai apare cite o solutie de deblocare. De data aceasta, pasii sunt buni pentru iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S cu firmware 5.0, 5.0.1 sau 5.1.

Deblocarea se bazeaza pe SAM (subscriber artificial module)- acea metoda prin care telefonul crede ca ai o cartela care merge intr-o alta retea. iPhone-ul trebuie sa fie Jailbreakuit dupa care pasii nu sunt foarte greu de urmat, daca esti atent.

Tutorialul de mai jos este pentru fiecare SIM card in parte. Daca ai de gand sa folosesti iPhone-ul cu alte cartele (chiar si din aceeasi retea) ai mari sanse sa nu mearga.

Ca de obicei, urmezi pasii de mai jos pe propria raspundere ;)

Pasul 1: In Cydia adaugi sursa: http://repo.bingner.com si lasi Cydia sa-si faca un refresh.

Pasul 2: Cauti SAM si il instalezi. Vei vedea pe springboard o icoana noua care se cheama SAMPrefs. Abia acum introduci cartela ta SIM.

Pasul 3: Deschizi SAMPrefs si mergi la Utilities apoi apasa pe De-Activate iPhone.

Pasul 4: Te intorci la More Information si verifici daca la Phone Detalis iti apare ca si Unactivated. Asta e OK.

Pasul 5: Mergi la Method si cauta dupa “Country and carrier”.

Pasul 6: Mergi la Carrier si cauta carrier-ul pe care este blocat telefonul tau. Trebuie sa stii asta dinainte. Selectezi reteaua respectiva. Nu ai nevoie de SIM-ul original, ci doar sa stii in ce retea e blocat.

Pasul 7: Te intorci la SIM ID si notezi ce scrie acolo. E un numar din 5 sau 6 cifre.

Pasul 8: Mergi la More Information si te uiti la SAM Details. Vei vedea un numar din 6 cifre. Selecteaza-le si copiaza-le.

Pasul 9: Apesi “Spoof Real SIM to SAM” mergi la IMSI. Acolo dai Paste la numarul de 6 cifre de mai sus.

Pasul 10: Conectezi iPhone la iTunes si astepti pina se activeaza.

Pasul 11: Deconecteaza telefonul de la computer si deschide din nou SAMPrefs.

Pasul 12: Mergi la Enabled si pune-l pe OFF apoi conecteaza telefonul la iTunes. Vei primi un mesaj care-ti spune ca nu poate fi activat. E OK.

Citeva secunde/minute mai tarziu vei vedea ca ai semnal.

Atentie: NU am urmat pasii asa ca nu pot sa-ti ofer Suport Tehnic Suplimentar. In curind va aparea probabil o metoda mai simpla si cu mai putini pasi. Poti sa o astepti, daca toti cei de mai sus ti se par dificil de urmat.