Google Reader isi schimba fata

Google Reader este unul dintre serviciile pe care le folosesc cel mai des. Ca si Gmail, Reader este pentru mine doar un serviciu. Asta pentru ca nu intru pe site-ul lui decit atunci cind ceva este in neregula sau cind niciuna dintre aplicatii cititoare de RSS Feeds de pe iPhone, iPad sau Mac nu functioneaza.

Astazi Google Reader si-a schimbat fata. Acum seamana cu Google+. Din fericire, Google a ales sa nu distruga de tot Google Reader si mai ales sa nu opreasca functionalitatea aplicatiilor care ii folosesc API-ul, asa cum se credea initial.

Google a oprit orice sharing features care tineau de Reader si le-au inlocuit cu cele din Google+. Inainte sa-i injuri, Google te lasa sa iti descarci listele cu oamenii care te urmareau, posturile pe care le-ai dat like si share, notele si comentariile tale.

Eu nu foloseam decit functia de “Like” in combinatie cu cea de “Favourite” din aplicatia Reeder. Problema e ca nu stiu aplicatii sau site-uri care sa suporte informatiile downloadate din Google Reader.

Ciudat este ca trecerea la noua interfata ne arata prea multe bug-uri. Nici macar in Chrome nu e afisat corect noul Reader.

O alta noutate este faptul ca poti sa deschizi feed-urile ca si Readable, Link sau Feed si sa citesti articolele asa cum vrei. Deocamdata rasuflam usurati pentru ca aplicatiile bazate pe Google Reader inca functioneaza.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Super settings e un meniu adaugat de un plugin (Super Full Feeds) – nu face parte din interfata Google Reader. Probabil o sa fie updatat in curand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*