Google Public DNS, viteza si intimitatea

Google a lansat azi Public DNS. Jucaria lucreaza ca si OpenDNS. Ideea e simpla: setezi DNS-ul routerului sau computerului tau ca fiind 8.8.8.8 si 8.8.4.4 si navighezi mai repede. Instructiunile de configurare sunt valabile pentru Windows, Mac sau Linux si sunt foarte usor de folosit.

Poate ca e doar o chestie psihologica, dar dupa ce am schimbat DNS-ul pe Mac am inceput sa zbor pe net… Sau macar sa ma misc putin mai repede pe aceeasi retea mobila cu viteza de doi lei. Netul e plin de pareri pro si contra.

DIn punctul meu de vedere, Google stie suficient de multe pentru ca imi gazduieste Mailurile si alte informatii. Asa ca daca mai si stie pe unde umblu pe net, nu prea ma intereseaza. Am de ales intre a nu ma expune total in fata Google si a naviga netul mai greu.

Care e prioritatea ta?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Problema care o vad eu nu este atat de intimitatea pe net (demna si ea de luat in seama), ci de downloadul de materiale de pe net (inclusiv p2p). Nu putem sti cu cine colaboreaza Google si ii poate oferi informaiile respective si asa ne bagam in alte belele.

  2. tocmai ce am probat… la servici am o problema in sensul ca atunci cand deschid o pagina de internet imi da eroare de conectare si trebuie sa dau refresh dupa refresh pana mi se deschide acea pagina. Dupa aceasta setare mi se deschid instant paginile. Deci, pt mine functioneaza.
    Multumesc boio!

  3. Chiar se misca vizibil mai bine, iar in ceea ce priveste intimitatea… I don’t have issues :D

  4. Ai idee daca si cum se poate seta un open DNS pe iPhone (ma refer la conexiunea 3G nu wifi :D )?

  5. interesant, si eu am senzatia ca se incarca mai bine paginile, ca si cum le-ar lua dintr-un cache local…dar cred ca e doar o iluzie. nu prea vad cum ar putea influenta DNS-urile treaba asta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*