Google Drive

Cea mai noua si cea mai asteptata jucarie software de la Google a fost lansata astazi. Google Drive este un fel de Dropbox. Henry Blodget rezuma lansarea de astazi cel mai bine:

“The ridiculous thing about Google Drive is not that it cloned DropBox. It’s that it took Google 6 years.”

OK, este adevarat ca lansarea unui produs pentru citeva sute de oameni nu se compara cu lansarea lui pentru 500 milioane de useri, dar chiar si asa, Google a iesit destul de tarziu la joaca. Unii spun ca mult prea tarziu.

Ceea ce ma uimese pe mine este faptul ca Google continua sa-si traduca denumirile de produse. Asa ca in Romania nu ai “Google Drive”, ci “Disc Google”. E ca si cum Apple ar avea un iNor sau Microsoft ar scoate CerDisc.

In primul rind, doar 5GB, Google? Chiar credeam ca se poate mai mult. Stiu ca Gmail are de astazi 10GB, dar chiar si asa…

Google Drive aduce citeva chestii interesante fata de Dropbox. Printre ele se numara deshiderea de documente direct in browser, fara ca userul sa aiba aplicatia instalata pe computer. Si daca pentru .doc sau .jpg era usor de realizat, Google Drive stie sa deschida si documente .psd sau .ai. Si are si OCR pentru documente.

In momentul de fata simt ca Google Drive nu este altceva decit un Google Docs cu un alt nume si cu mai multe functii. Nu am nevoie de el atita timp cit am Dropbox, dar ma bucur ca exista si ca stiu ca atunci cind voi avea nevoie de o jucarie de genul asta ea este deja disponibila.

Pina atunci, Dropbox este integrat in mult mai multe aplicatii pe computer si pe iDevices.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. as spune ca, chiar si skydrive-ul de la Microsoft pare mai atractiv decat Google Drive: iti ofera 25 Gb si e perfect pentru stocarea pozelor online, putandu-le uploada direct cu Microsoft live Photo + toate functiile de sharing integrate

 2. Salut.

  Cred eu ca Goolge se bazeaza mult pe utilizatorii de Android cand s-a gandit sa lanseze asta. Aplicatia GDocs a fost updatata automat la Drive(cel putin pe telefoanele mele). Are o noua interfata dar a pastrat multe functionalitati din GDocs.
  Faptul ca poti deschide toate documentele in browser mi se pare un plus pentru cei care nu au instalat Office/OpenOffice. In rest 5GB nu strica pe langa cei 5 din DropBox.
  Nici cei 25GB de la Microsoft Skydrive nu sunt de ignorat. Plus ca recent au lansat si aplicatie pt Windows/Mac/iOS (urmeaza si Android).

 3. Skydrive cu 25GB e ceea ce trebuie :)

  Momentan inca are bug-uri, dar atata spatiu nu poate fi ignorat. Singura pb e dimensiunea maxima de 2GB pentru un fisier. Chiar si asa poti sa pui imaginea piratata cu windows xp pe skydrive ca sa il innebunesti pe Balmer.

 4. DropBox ramane favoritul meu: iphone, ipad, pc-win, pc-linux & mac

  btw: aici @boio.ro am aflat de el — mersi Adrian

 5. @Claudiu C: SkyDrive ofera 25 GB celor care sunt clienti mai vechi. daca iti faci contul acum nu primesti decit 7GB. Pe de alta parte, nu folosesc Microsoft Live Photo.

 6. Adiran are dreptate sunt doar 7GB, faza cu 25GB este doar de marketing (si da ai 25GB dar e periaoda trial):
  <<>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*