Google Books nu se intelege cu Google Chrome

Google a lansat astazi Google Books – un fel de Kindle Store pentru toate platformele relevante – web (evident PC, linux si Mac), iOS (cu o aplicatie universala), Android si alte citeva readere.

Ideea lor este ca iti tii cartile in contul tau de google si de acolo poti sa le citesti oricum si oricind. Nu vin numai cu carti. Au si reviste sau Manuale si mai ales multe carti de Public Domain (adica gratuite). Atunci cind te loghezi in contul de Google Books primesti automat 3 eBooks: Alice in tara minunilor, Mandrie si prejudecata si Great Expectations.

Am incercat interfata web si cum folosesc Chrome, m-am gandit ca jucaria lor merge cel mai bine pe browserul propriu. Atunci cind citesti o carte pot sa spun ca se incarca foarte repede. Ai posibilitatea sa schimbi fontul si din fericire au si Verdana (mi se pare ca e foarte usor de citit), dar nu am vazut o posibilitate de Dark Mode sau ceva care sa fie mai usor pe timp de noapte.

Nu m-am jucat decit vo 3 minute cu Google Books ca a si crapat pagina in Chrome.

O alta chestie ciudata este ca nu poti sa citesti cartile offline pe computer. Ai nevoie de unul dintre device-urile mobile pentru asta. Ceea ce e ridicol. Daca platesc pentru ele, nu vreau sa stau conectat la net mereu ca sa beneficiez de o carte care a fost cumparata.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*