FOTO VIDEO Câștigă Internet pentru toată casa de la TP-Link. Un altfel de review pentru TP Link TL-WR940N și TL-WA850RE

Trăim într-o era când, daca nu ai conexiune la Internet, parcă nu poți să respiri. Așa că, de sărbători, îți dăruiesc o conexiune mai bună.

Știi sentimentul acela când ajungi într-un colț al casei unde nu ai net? Eu țin router-ul principal al casei (un Apple Time Capsule) la etaj. Așa că de fiecare dată când ies din casă, merg către garaj sau magazie sau stau cu prietenii la un grătar, în curte, mă chinui să prind un fir de semnal WiFi.

Da, vei spune, dar nu e ca și cum ai nevoie de net tot timpul. Ei bine, atunci când faci streaming la muzica, vrei să dai mesaje vocale (așa cum dau eu foarte frecvent), ai nevoie să te bucuri de o conexiune stabilă. Pentru mine, soluția parțială a fost să cumpăr, acum 4 ani, un router ceva mai ieftin. Jucăria și-a făcut treaba destul de bine, doar că pentru asta am tras cabluri prin toți pereții de la etaj până la parter, am montat router-ul în priză și l-am conectat la o altă priză de Internet.

Problemele apăreau de fiecare dată când cineva muta corpul de mobilier pe care era amplasat router-ul: ba se mișca mufa de net, ba era o problemă cu priza și tot așa…

Soluția cea mai bună pentru o rețea puternică

Atunci când vrei să ai net mai bun în casă ai două variante: un router mai puternic sau un range extender. Din fericire, la final de 2017 ambele sunt și accesibile și ușor de instalat / folosit.

Prietenii de la TP-Link m-au lăsat să mă joc cu două device-uri care mi-au umplut casa de bucurie (și de WiFi): routerul TP-Link TL WR940N și Range Extender-ul TL-WA850RE.

TP-Link TL WR940N – Wireless cu acoperire mare

Prima senzație pe care o ai atunci când despachetezi router-ul TL WR940N este că ai o jucărie cu un design elegant și care este foarte ușoară. Forma ușor rotunjită îl face să pară că zboară de pe birou.

Acest router suportă viteze de până la 450 Mbps, iar cele trei antene asigură o acoperire sporită a locuinței. Prețul care este de aproximativ 100 lei (la momentul publicării) îl face și mai atractiv.

Îmi place și faptul că instrucțiunile de folosire/instalare sunt deosebit de clare. Cei de la TP-Link au ales să explice totul în câteva imagini și nu i-au omis pe cei care vor să facă setările de pe telefonul mobil.

De altfel, TP-Link oferă o aplicație mobilă prin care poți să controlezi accesul la router. O găsești în AppStore sau Google Play, o descarci și vei fi surprins de interfața plăcută și intuitivă. Pentru un părinte care vrea să aibă grijă de conexiunea folosită de copii, aplicația asta e ideală. Poți să setezi direct de pe telefon tot felul de controale parentale și să blochezi conectarea unor necunoscuți. Iar interfața este disponibilă și în limba română.

Există chiar și Timer prin care poți să aloci un număr de minute în fiecare zi pentru ca amatorii de stat pe YouTube (cum e băiețelul meu) să mai și lase tableta din mână.

Detalii tehnice pentru TL WR940N:

– 22.8 x 14.5 x 3.2 cm
– culoare: negru texturat
– 3 antene de care pot fi mișcate la 180 grade
– Frecventță: 2.4 GHz
– 4 porturi LAN 10/100 Mbps
– Wireless b/g/n
– vine cu un cablu CAT 5 de 130 cm și adaptor de priză.

Pro:
– prețul foarte bun
– dimensiuni reduse
– aspect elegant
– viteză și acoperire bună

Contra:
– nu are pe spate o agățătoare pentru perete. Adică nu poți să îl montezi vertical.

TP-Link TL-WA850RE – rețea mai bună, fără cabluri

Spuneam, mai sus, despre cum am dat găuri prin toți pereții pentru a extinde rețeaua mea și la parter. Indiferent de ce router ai, găsești – inevitabil – și zone fără semnal. Eu de la routerul montat pe holul de la etaj și până în bucătărie sau magazie am patru pereți și trei uși.

Dacă mă uit la setup-ul meu de acum o lună – două, nu-mi dau seama cum am rezistat cu problemele legate de cabluri, mufe care mai ieșeau din perete și alte mici probleme enervante. A fost de ajuns să scot Range Extender-ul de la TP-Link din cutie, să-l pun în priză și să îl configurez în câteva secunde cu aplicația oferită de TP-Link.

Secretul constă în a instala Range Extender-ul după jumătatea distanței dintre router-ul existent și zona fără semnal. Dacă ești prea departe, riști să ai pierderi de semnal. Din fericire, TP-Link s-a gândit și la asta și ai un LED care îți arată dacă ești suficient de aproape.

Eu l-am pus la 3 pereți și o ușă distanță și m-am dus în magazie, acolo unde semnalul este aproape inexistent. Screenshot-ul din aplicația Speedtest spune totul.

1. Fără Range Extender aveam un PING de 142 ms, Upload zero și download la limita inferioară.
2. Cu Range Extender totul creștea de cel puțin 230 ori, adica semnal WiFi FULL.

Test de viteză cu TL-WA850RE de la TP-Link

TP-Link TL-WA850RE este de mărimea unui iPhone 8, dar ceva mai gros. Are o mufă de priză încorporată și dacă ai deja cablurile de net trase prin pereți, poți să-i sporești viteza dacă îl conectezi direct. Și, la fel ca și iPhone are un fel de Home Button (un buton rotund) cu care

Faptul că e ușot îl ajută să nu pună presiune pe o priză. Eu l-am montat la 1.80m de podea ca să nu ajungă copilul la el. Prețul de aproximativ 95 lei și calitățile lui îl fac un cadou excelent pentru cei apropiați, de Crăciun.

Detalii tehnice pentru TL-WA850RE:
– 10.8 x 7.5 x 6.5 cm
– Viteză de 300 Mbps
– Wireless N, 2.4GHz

Pro:
– dimensiuni reduse
– preț bun
– ușor de configurat

Contra:
– nu am găsit până acum.

CONCURS – Câștigă router-ul sau Range Extender-ul de la TP-Link

Jucăriile de mai sus sunt noi și știu că vor face fericiți doi cititori boio.ro. Tragerea la sorți are loc pe 22 decembrie, iar pașii de intrat în concurs sunt:

1. Dai un Share (Public) la acest articol pe Facebook
2. Dai un LIKE la pagina Facebook.com/CTnewsRo
3. Lași un comentariu la postarea care anunță concursul – și tag-uiești un prieten care ar avea nevoie de astfel de device-uri – Facebook.com/CTnewsRo

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*