emag.md si dificila limba romana

cit de grea poa sa fie limba romana pentru moldoveni incit sa ne-o poceasca asa de rau. si nu discut de accent sau regionalisme.

emag.md si-a pus linga logo un cuvint inventat de ei probabil “comfort“. evident au vrut sa zica “confort“.

hai ma baietzi, pentru numele lu stefan cel mare, schimbati si voi “simplitatea coMfortului”. hai ca e simpla limba romana…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. Ti-ai gasit si tu sa critici moldovenii pentru limba romana! Daca stateai si tu 50 de ani cu rusa bagata in capul tau fortat, poate nu mai gaseai greseli de limba. Pentru unii moldoveni, romana e limba straina daca n-ai stiut. Daca gaseai greseala la un roman, ziceam bravo tie. Asa…rusinica monser! Si rusinica si lui Ciorici!

 2. @stash: gresesti!

  istoria nu e o scuza pentru greselile gramaticale. daca faci un site in limba romana si mai ales daca iti alegi un motto in limba romana trebuie sa ai bunul simt sa te uiti intr-un dictionar. mai ales cind e o greseala atit de copilareasca precum cea de mai sus.

  ce incredere poate sa mai aiba un client in magazinul respectiv daca oamenii nu sunt in stare sa verifice pe net, un cuvint si apoi sa-l scrie corect.

 3. Da-mi voie sa cred ca eventualilor clienti li se rupe de cum se scrie confort. Nu intra pe siteul lor ca sa faca lectii de romana. Cum am spus, in Moldova romana e limba straina si e de inteles cand nu ai acest exercitiu.

  Tu vorbesti oare engleza ca Shakespeare? Vrei sa fac un exercitiu si sa-ti caut o greseala de engleza pe blogul tau? Asa ca exercitiu? :) Dupa aia facem teoria chibritului.

  Serios, este un “easy shot” ce ai facut tu cu postul asta. Ia-te de chestii serioase.

 4. Limba romana este straina in Moldova asta este clar.
  Cat despre egleza lui Shakespeare… nu cred ca mai sunt multi care sa vorbeasca engleza de acum 500 de ani :)

 5. adrian boioglu,

  Observaţia ta e destul de matură şi la temă. Ei nu au nici o scuză atunci cînd scriu incorect şi afişează asta peste tot.

  Dar tu tot nu ai nici o scuză cînd scrii nu ştiu în ce limbă. Unde-s caracterele româneşti? În ce limbă tu scrii?

  Eu înţeleg că blogurile, în general internetul sunt chestii informale, dar atunci cînd cauţi în ograda altuia greşeala, uite la tine dacă totul e în regulă.

  Ce denumiri la meniuri ai? „Tags”, „recent posts”, „search” etc. Numai nu spune că nu poţi face nimic cu asta. Limba în WordPress poate fi schimbată. Aha.

  P. S. sau un gînd în scris

  Românii în România cred că românii din Moldova sunt sălbatici şi nu realizează cine sunt, de unde vin şi unde se duc. Urmăresc cîte-odată de aici periodica din România şi observ că românii de acolo uită în ce limbă vorbesc. Romgleza cred că.

 6. @nume: ba da. am o scuza si nu e prima data cind zic asta.

  boio.ro nu este scris in limba romana academica. asta pt ca multe dintre notiunile si informatiile prezentate aici nu au o traducere in limba romana. cel putin nu inca.

  la fel, in nenumarate rinduri am precizat ca scriu cu sh in loc de ÅŸ sau altele… asta pt ca asta e stilul boio.ro inca de la inceput si a fost decizia mea sa scriu asa. nu orice browser stie sa vada diacritice si pt a evita aparitia unor caractere ciudate am preferat sa scriu asa.

  in acelasi timp, lucrez in SUA asa ca am si multi cititori de limba engleza. meniurile/navigarea site-ului a fost lasata in engleza si pt a le face lor viata mai usoara.

  eu nu acuz moldovenii in general ci doar semnalez ca un site care are o anumita audienta nu corecteaza o greseala atit de vizibila si de simpla.

  si ar mai fi ceva: cei care se ascund in spatele unui pseudonim nu prea au ce cauta aici, sa lase comentarii… face parte din “politica de comentarii” care este CLAR scrisa in limba romana….

1 Trackback / Pingback

 1.   Emag.md - simplitatea confortului sau cumparaturi inteligente? by focus on marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*