Dropbox folder – Default in Finder

O schimbare pe care o anticipam de ceva vreme a avut loc azi. Dropbox a devenit folderul Default in Finder.

Asta inseamna ca atunci cind deschid o fereastra de Finder primul lucru pe care il vad este o fereastra de Dropbox.

Pina azi Folderul Default era Home Folder-ul “Adi”. Acolo am tot ce e intr-un Home Folder – Documents, Music, Movies, Downloads si altele. Problema este ca nu prea le folosesc. Ce folosesc am deja in Sidebar si era oarecum redundant. Ce am in Dropbox insa, folosesc zilnic.

Marele avantaj este si ala ca am 25,5 GB spatiu pe Dropbox. Din care folosesc putin peste jumatate.

Tin aproape tot ce e important in Dropbox. Nu neaparat chestii confidentiale, ci chestii de care am nevoie.

Folderul Acte este evident – am copii dupa actele personale sau garantii si contracte de utilitati. Le scanez si le tin acolo pentru orice eventualitate. S-a intimplat sa am nevoie de o copie de pasaport si sa nu port pasaportul la mine. Noroc cu Dropbox pentru iOS.

Apps este un folder care apare automat atunci cind ai aplicatii care folosesc Dropbox pentru a sincroniza informatii. Nu tin in el mai nimic.

back-up este cel mai gras folder. Tin in el o gramada de chestii – back-ups de aplicatii, contacte, RSS Feeds, emailuri, tweets. Sunt chestii pe care le adaug eu periodic sau back-ups pe care le fac aplicatiile automat.

Camera Uploads e o chestie desteapta a lui Dropbox. Atunci cind conectez un aparat foto, iPhone sau flashdrive ma intreaba daca vreau sa adaug pozele in acel folder. Asta doar prima data, dupa care le copiaza si le face upload automat. Foarte util si pe iPhone. Deschizi Dropbox pentru iOS pentru citeva minute si iti face upload la ultimele poze. Poti sa pierzi telefonul, dar nu pierzi pozele.

In Harti tin hartile tuturor judetelor din Romania. Just in case.

La Notes am notele in format .txt din Simplenote si nvALT. Poti sa citesti AICI despre workflow-ul meu cu text files.

La Poze Adi tin, evident, poze. Nu numai ale mele ci ale familiei. Este un folder care se sincronizeaza pe 4 computere diferite. Punem poze cu bebe, de exemplu, si le vad si eu si sotia si parintii si socrii. De acolo pot sa dau Share la numite foldere pentru a le trimite prietenilor sau rudelor.

Public nu il folosesc. E un folder care vine cu Dropbox.

In Realitatea tin acte de munca si toate stirile pe care le scriu. Sunt foarte organizat la capitolul asta.

Iar TextExpander este un folder care trebuie sa stea in back-ups dar se incapataneaza sa se mute singur din cind in cind.

Apropo, daca nu ai cont pe Dropbox poti sa iti faci unul si sa castigi spatiu suplimentar cu acest link.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. @adi: Am doua conturi de Dropbox: unul de 19 GB si altul de 25,5GB.

  Pentru ambele am parcurs toti pasii care imi dau mai mult spatiu: am urmarit promotiile lor, am dat referral links la toti cunoscutii si pe blog, am instalat Dropbox pe diferite device-uri atunci cind ofereau spatiu mai mult in BETA pentru “Camera Upload” etc. Nu i-am primit pe toti cei 25,5GB odata ci in decursul a cativa ani.

 2. Am folosit Dropbox ca “My Documents” pentru o perioada lunga de timp. Imi place foarte mult optiunea de syncronizare selectiva. Am acasa un mac si un laptop Pc, si dropboxu e cea mai usoara modalitate de acces. Am ajuns la 10Gb spatiu folosibil. Insa aici, cel putin pentru mine incep problemele. Daca vrei sa cumperi mai mult spatiu, dropboxu e cel mai scump (intre SkyDrive si Googe Drive). 100$ pentru 100 Gb. Intentionam sa’l folosesc si ca backup pentru pozele mele (in jur de 50Gb). O alta problema pentru mine sunt fisierele Microsoft Office, le folosesc foarte des, am instalat pe mac si Microsoft Mac Office. Insa am nevoie sa consult / editez fisierele private si online.
  Solutia pentru mine este SkyDrive. Este la fel de integrat pe iPhone/iPad ca si Dropboxu. Poti sa salvezi un atasament direct in SkyDrive. Au introdus si ei optiunea de sincronizare selectiva. Pretul la 100Gb este 37€ (pozele mele sunt safe acum). Fisiere le poti edita online cu Microsoft Web App. Iar gratuit ai direct 7 Gb. Daca chiar vrei poti sa iti faci 10 conturi gratuite, faci share intre ele si ai automat 70Gb …
  Folosesc acum Dropbox, ca un backup la backup.

 3. singura chestie, care e foarte naspa, nu are un Player cand asculti muzica, nu imi place sa intru pe alta aplicatie ca s apot folosi ceva… astept sa vina cu un update Dropbox, e isngura chestie ce le lipseste momentan :)

 4. Eu am ajuns la 56.5 GB. Pentru simplul motiv ca am avut la un moment dat un Samsung S3 pe care mi-am sincronizat contul de dropbox (aplicatie nativa), am primit pentru 5 ani 50GB. Oare cand vom avea asa ceva si de la Apple?

 5. Am urmatoarea problema : daca lansez un program (ex. CorelDraw) si incerc sa deschid un fisier din directorul Dropbox de pe PC, fereastra OPEN nu vede directorul DROPBOX.
  Trebuie sa copiez pe hardul local fisierul, il editez, il salvez dupa care il urc in dropbox.
  Cum pot seta sa editez fisierele direct din directorul dropbox ?

 6. @Laurentiu: Atunci cind instalezi Dropbox pe computer ai optiunea sa asezi acel folder unde vrei. Totodata, documentele din Dropbox pot sa fie shortcut-uri catre documentele de pe computerul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*