diacritice romanesti pe iPhone

daca ai trait in pestera in ultima luna si nu stiai deja, iPhone 2.1 vine cu tastatura in limba romana. asta inseamna dictionar care in timp invata cuvinte noi si iti face scrierea de mailuri, sms-uri sau alte texte mai usoara.

daca ti-a fost frica sa te joci cu noua functie si nu stiai deja, iPhone 2.1 stie sa scrie cu ÅŸ, Å£ si chiar “î din a” sau “y cu doua puncte deasupra

tot ce trebuie sa faci este sa mergi mai intai in settings – general – keyboard – international keyboards si sa alegi romana – ON.

apoi, cind vrei sa scrii un text si ai nevoie de litera ÅŸ tii apasat o secunda juma pe s. vei vedea ca iti apar mai multe litere deasupra. apoi misti usor degetu si selectezi ce vrei.

asta e cel mai simplu tutorial pe care l-am scris  ; )

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. pardon nu scria, vroiam sa zic la fel tineai apasat pe o litera si iti apareau mai multe litere deasupra :D

  2. Si azi ai ajutat un om cu tutorialul asta. Ca sa nu crezi ca doar pentru ca tu esti destept inseamna ca toti suntem. :)

1 Trackback / Pingback

  1. iPhone Romania - suport tehnic | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*