Wolfram alpha. asa, si?

dupa citeva saptamani in care au stat ascunsi si nu au lasat acces la liber, wolfram alpha si-a deschiz azi usile pentru pleava.

si asta au primit. acum sincer, chiar avem nevoie de un motor de cautare care stie sa rezolve probleme de matematica?

daca ajungi sa faci probleme de matematica, le faci fie pt ca iti place si esti pasionat, fie ca ti se cere la scoala. in nici un caz nu ai nevoie de un site sa ti le rezolve… Mda, stiu ca Wolfram Alpha are si alte functii, dar nu mi se pare util.

aaa, si google tot nu si-a gasit un killer. s-a trezut de dimineata, a cascat adinc si s-a intors la somn pe partea cealalta. chiar daca W A are si varianta frumoasa pentru iPhone.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. Cred ca ideia conteaza.
  Daca l-ar fi deschis de la inceput, nu ar fi fost acest impact negativ.
  Daca ar reusi sa obtina toate datele din internet si sa le stocheze(ceea ce la moment e extrem de costisitor), ar deveni un motor de cautare de temut. Nu ar mai trebui sa obosesti tot dand click printre rezultatele date de google.
  Cred ca Google ar trebuie sa se gandeasca la detronare, daca nu vor gasi o replica.
  Wolfram Alpha a pus o “caramida” mica intro directie iminenta. Greseala lor e ca e prea mica.

 2. Nu se vrea un concurent al Google. Iţi oferă alte genuri de căutări şi răspunsuri. Este un fel de Wiki cu conţinut verificat. Eu cred că o să aibă succes. Uite un exemplu: http://www88.wolframalpha.com/input/?i=google. Cât crezi că ar trebui să cauţi pe google ca să obţii informatiile astea.

 3. E un motor de cautare foarte bun si diferit de tot ce-a existat pana acum. E un motor care iti ofera date demne de incredere, nu ca Google care baga in seama doar siturile ce-si fac SEO agresiv. Poate fi folosit la comparatii etc. Peste cativa ani cand isi va mari baza de date va rivaliza cu Google. Oricum imi place f mult

 4. Văd că toată lumea compară Wolfram Alpha cu Google. Wolfram Alpha e de fapt un fel de Wikipedia cu date corecte È™i un backend “tried-and-true” (Mathematica).

  Cred că peste câțiva ani ne vom uita înapoi și ne vom întreba ce ne-am făcut atât timp fără Wolfram Alpha. E un site util când vrei să afli/compari/rezolvi ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*