De ce nu face Apple baterii mai mari pentru iPhone

Daca te-ai intrebat vreodata care este motivul pentru care telefonul sau tableta ta au o baterie care tine doar o zi vei gasi aici niste raspunsuri.

In editorialul meu de pe Softpedia News vorbesc despre accesoriile si aplicatiile care iti mananca bateria si despre felul in care gandeste Apple bateriile.

The iPhone was among the first devices with a built-in battery. The reasons for that decision were obvious: Apple can make their own batteries and it can fit them inside the iPhone with no spaces or latches around. This can provide extra space for the battery itself and the phone is lighter and slimmer. Against all odds, a built-in battery is actually going to increase your device daily life.

Another important reason for that is due to the fact that a detachable battery would have opened a market for third party accessories that are not good enough. Who would have bought Apple’s $29 battery when you can get 6 batteries for $29 on the Chinese black market? Sure enough, the iPhone could have burst into flames or the power supply would explode and the blame was all on Apple.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Depinde de cerintele fiecaruia. Eu pot spune doar ceea ce fac eu. Eu am doua telefoane identice unul tot timpul la incarcat si unul pe care il tin cu mine. Si binenteles schimb bateria. Practic nu am pentru 30 de secunde telefonul activ.
    Stiu ce inseamna optimizare inginereasca si o stiu de la un note care in afara de ecranul mare si o baterie mai mare avea si o autonomie mai mare.
    Dar cum e cu servisarea bateriei ? Orice baterie se deterioreaza in timp. Si o stii din liceu. Practic fara constructia unei baterii interschimbabile in termen de 4 ani e un device pe care il arunci. Zic acest lucru ca apare si invechirea softului, deteriorarea constructiei exterioare sammd, uzura morala. Exista un program de buyback ? In care aurul si restul de materiale gen paladiu sunt recuperate ?

  2. Eu nu sunt deloc de acord cu bateria insanjabila. Intr-adevar producatorii pot face telefonul mai compact dar nu vad nici un beneficiu in asta. Telefoanele sub 7mm de abia le poti tine in mana. Mai au si camera iesita in exterior care arata absolut oribil. As prefera oricand un telefon de 8-10mm care ofera posiblitatea schimbarii bateriei. E usor sa ai o baterie in plus in buzunar si sa o schimbi in cateva secunde. In plus oricat de buna ar fi bateria dupa 1.5-2 ani deja incepe sa se vada uzura si atunci te poti gandi deja sa iti cumperi alt telefon.
    Apple a inceput acest trend si sunt urmati de ceilalti producatori, cu mici exceptii precum LG si Microsoft. Nu cred ca lucrurile se vor schimba pe viitor asa ca va trebui sa traiesc cu aceasta problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*