Cum vedeau romanii filmele inainte de ’89

Imi aduc aminte ca nu aveam un video (vhs player), dar vecinul care statea cu un etaj mai sus avea unul. Mergeam la el sa vad filme pe VHS. Mai tarziu am descoperit player la un var din alta localitate. Si acolo mi se pareau ireale filmele pe care le vedeam – total diferite de ce era la televizor.

Experienta unui Video player a venit dupa 1990. Odata cu el am vazut primul film care mi-a placut si pe care il stiam pas cu pas – “Singur acasa”. A urmat un concert al lui Michael Jackson si niste casete cu Benny Hill. Toate sunt acum in casa parintilor, nefolosite de ani buni.

Imi place sa vad ca ceea ce faceam noi atunci este acum subiect de reportaj pentru The New York Times.

Imaginile fac parte din filmul “Chuck Norris vs. Communism”, care urmeaza sa apara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Tata facea rost de casete si se ducea sa le vada la un prieten care avea video. Odata a facut rost de o caseta cu desene animate cu Tom si Jerry si m-a luat si pe mine. A fost un soc pentru ca a fost prima data cand am vazut desene animate timp de 3 ore! :)

  2. @Tiberiu, Bloodsport, da! Si Showdown in Little Tokio.

    Dar de alea cu Van Damme sau Jackie Chan? Sau alea cu Dolph Lundgren! Cate am mai vazut asa pe VHS.

    La inceput, la MTC, aveam si concerte cu Metallica pe VHS. Si aveam video acasa si ma uitam in fiecare weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*