Cum a compus Prodigy “Smack my bitch up”

Cine a spus ca trupele care fac muzica doar din sample-uri nu muncesc, ci doar copiaza alti artisti?

Imi place tehnologia muzicii si clipul de mai jos e o mostra geniala! Florin Grozea spune despre acest video:

Jim Pavloff a avut răbdarea să descopere toate sample-urile folosite de Prodigy în celebrul lor hit din 1997 și să recompună drumul urmat de englezi pentru a produce piesa.

Atenție! Vorbim despre 1995-1996 când nu existau programe de calculator performante și… nici PC-uri performante! De fapt se spune că Liam Howlett a ales, tăiat și procesta toate aceste sunete manual, folosind tehnica analogică de atunci.

Mie mi-e greu să cred asta, dar dacă este așa atunci jos pălăria pentru inovație și imaginație!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. O intrebare semi-on topic: Poate cineva sa-mi recomande un program de editare audio pentru Mac, asemanator cu cel din clip? Am incercat sa descarc Cubase 6 ( stiti voi cum :) ) ca sa-l incerc, dar nu am reusit sa gasesc un serial code.
    Garageband isi face si el treaba, dar doar pana la un punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*