cui(l) foloseste un nou motor de cautare?

citiva fosti angajati google au lansat un motor de cautare. nu oricine, ci unii care au ridicat google acolo unde e el acum. foarte frumos din partea lor. ei sustin ca au indexat mai multe paini decit google si ca experienta utilizatorului e mai buna. asa… si?

am testat cuil.com inca de aseara (inainte de lansarea oficiala). pagina principala e ok: cam inchisa la culoare pt gusturile mele, dar nu e rea.

interfata cu rezultatele gasite este insa tare greoaie, supra-incarcata si daca e sa fiu sincer… linkurile gasite sunt gen yahoo sau msn… adica incomplete, prost asezate samd.

m-am ferit sa fac un review inca de aseara pt ca am vrut sa vad daca baietzii isi pun la puct jucaria. azi am aflat ca de fapt rezultatel incomplete au fost generate de traficul foarte mare. cam gogonat … algoritmul…

au mai fost si altii care au sustinut si au incercat sa detroneze google. powerset este numai un exemplu despre care am scris cu sperante la vremea lansarii lor acu v-un an. intre timp baietzii s-au lasat cumparat de microsoft asa ca au devenit invizibili.

nu stiu de ce cred ca si cuil va avea aceeasi soarta. in plus, google nu e numai un motor de cautare: e compania care ne-a dat gmail, google maps, google checkout si alte jucarele care sunt taaare greu de depasit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. “azi am aflat ca de fapt rezultatel incomplete au fost generate de traficul foarte mare”

    Nu inteleg cum pot sa zica asa ceva din moment ce tot ei zic pe site-ul lor ca nu se bazeaza pe actiunile utilizatorilor pentru a afla importanta unei pagini ci DOAR PE CONTINUTUL paginii.

    In privinta PowerSet, era chiar un motor de cautare super. Aflai informatia foarte rapid fara sa mai viziteti x site-uri. Poate o sa il vedem integrat in curand in motorul de cautare Live.

  2. O sa il ridice si ei pana la un moment dat cat sa fie destul de interesant sa fie vandut la o companie mai mare … strica cuiva vreo cateva sute de milioane sau miliarde de $$ …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*