Comparatia dintre Kindle Fire si iPad mini

Am primit deja de la cateva persoane link-ul asta. OK, Amazon au sublinitat citeva calitati ale device-ului lor si, pentru cineva care nu intelege cum sta treaba, Kindle Fire pare un device mai ieftin care face cam aceleasi lucruri ca si iPad Mini.

Pai nu asta fac toate tabletele? Gasesti chestii ieftine care imita iPad de ani de zile. Toate au fost mai ieftine, dar cite dintre ele au si ramas in istorie?

Cine isi mai aduce aminte de Blackberry Playbook sau de jucariile lansate de Samsung in urma cu vo cativa ani? Toti acei useri care spuneau ca Palm HP TouchPad este viitorul au si vazut cum jucaria moare si nu mai invie. Ce mai stii, de exemplu, despre Motorola Xoom?

Ei bine, acelasi lucru vei stii si despre Kindle Fire peste 2-3 ani. Amazon are avantajul ca poate sa-si vanda si sa-si promoveze singuri tableta. Problema este ca jucaria lor face parte dintr-o cu totul alta categorie: aia de plastic ieftin care e bun pentru vazut un film si citit o carte. Si atit.

PS: iMore au refacut putin informatiile din tabelul Amazon ca sa reflecte realitatea:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

 1. chiar asa, ce parere ai de faptul ca preturile pe europa (in store.apple.de spre exemplu) sunt pur si simplu trecute in euro? La ipad mini de 16 spre exemplu platim exact 338 de lei in plus la cursul zilei. Deci nu se poate spune si de ei ca sunt bisnitari?

 2. cineva care aduce un device din germania automat isi vrea comisionul. d aia ajung telefoanele la noi cu pretul dublat decat in state. vroiam doar sa subliniez ca apple inclusiv contribuie la acest lucru

 3. @ionut: exista magazine online din Romania care aveau sau inca mai au iPhone 5 de 16GB cu 5000 Ron. Ei sunt bisnitarii care si-au facut reclama pe bloguri si care s-au laudat ca aduc iPhone 5 din prima zi dupa lansarea lui in US si alte state.

 4. Vad ca multi nu pricep ca in Romania totul e mai scump ca si in strainatate, TVA e mai mare ca si in Austria deja poti sa sti ca device-ul respectiv o sa fie mai scump nu ?!

 5. Bravo iMore!! Mă bucur ca au răspuns celor de la amazon!

  Eu am cumpărat azi iPad mini de la Altex, in favoarea multor tablete “mici” … De ce ? Pentru conținutul de pe iOS (apps, books) ! tabletele cu android sunt mai ieftine … dar rămai apoi cu conținut de calitate foarte puțin către deloc(părerea mea), ori eu vreau conținut de calitate!
  Cred ca asta e un mare avantaj iOS …
  Al motiv pentru care am cumpărat iPad mini a fost dimensiunea! E extrem de portabila!

  Twitter post

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*