cisco da in judecata apple pt marca “iPhone”

dupa tam-tam-ul facut de apple (pe buna dreptate) cu ultima lor inventie, sefu' apple, Steve Jobs tre sa-si gaseasca acu avocati buni. firma lui a fost data in judecata de cisco pentru ca a folosit, fara drept numele de "iPhone" asa cum iti mai spuneam intr-unul din posturile anterioare, cisco sunt adevaratii inventatori ai numelui respectiv. sau cel putin ei au avut inspiratia sa-l foloseasca si sa-l inregistreze in urma cu aproape 10 ani.

in ultima perioada insa, apple a incercat prin orice mijloace sa cumpere marca. mai-marii Cisco spun chiar ca Apple a incercat sa foloseasca o companie fantoma pt a achizitiona dreptul de folosinta asupra titulaturii de iPhone. nu le-a reusit. si acum au lansat jucaria…

sunt curios cit de amiabil se va termina povestea. mai ales ca apple nu este singura companie care foloseste ilegal numele de iPhone. alte doua firme din domeniul telecomunicatiilor au lansat produse voIP cu aceasi denumire… citeste aici cum demonstreaza Cisco faptul ca Apple a furat "iPhone"

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. Verifica putin sursele. IPHONE apartine Cisco din 2000 cand a cumparat InfoGear Technology Corporation, marka se afla in portofoliul lor. Deci Cisco nu e inventatorul numelui. Domeniul iphone.com a fost castigat de InfoGear in 2000 dupa un arbitraj.
  http://www.arb-forum.com/domains/decisions/94369.htm

  Cisco are multe sanse sa piarda numele, pentru ca nu l-a folosit, dupa legea US of A orice brand nefolosit se pierde, sunt multe precedente. Iar faptul ca Apple a fost in negocieri cu ei de mai multi ani dovedeste ca Cisco nu a fost “in good faith” cand a lansat Iphone si doreste sa creasca miza. A lansat Iphone acum cateva luni numai pentru asta. De aici si graba Apple de a lansa Iphone acum, cand nici macar nu a obtinut aprobarea FCC. Oricum procesul, daca va urma, o sa fie destul nasol pentru fiecare. Dar cred ca se vor intelege in afara curtii.

  Mai grav este ca IPhone nu are G3 si nu se poate conecta direct la iTunes, sursa majora de venit pentru Apple.

  Ergean.

  PS: Nice domain. Iti lansezi brand? :D

 2. stiam ca apartine din 2000 cind cisco i-au cumparat pe baietii aia. da’ gindesc ca odata cumparata o firma, ii iei si toate brandurile asa ca nu se mai pune…
  oricum yo cred ca apple nu va folosi numele de iPhone. am auzit tot mai des denumiri gen iCal, iTalk, iFon sau cum zicea cineva iWishIHadABetterName. si nush de ce am senzatia ca spre asta se indreapta… sau vor veni cu o alta gaselnita.
  jucaria este oricum prea mijto sa nu aiba succes orice nume ar avea.
  cu domeniu… pai sunt deja un brand. acum cresc… tot mai sus ;)

 3. care sunt celelalte 2 companii care folosesc brandul IPHone pt produse VoiP?
  cat despre proces…si eu cred ca va pierde Cisco dreptul de utilizare a brandului…anyway..va fi interesanta lupta gigantilor:)

1 Trackback / Pingback

 1. iPhone implineste 4 ani | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*