Cine ne vinde gogosi?

“Practic a sosit momentul în care Jobs a conÅŸtientizat că se află într-o fundătură. Acum este mai mult ca oricând dependent de o nouă idee revoluÅ£ionară care, dacă nu-i vine va consfinÅ£i sfârÅŸitul Apple.

Ceea ce vedeţi acum este o gogoaşă umflată la maxim şi care are nevoie de ceva nou pentru a putea măcar să se menţină la nivelul actual. Cu alte cuvinte, Apple este dependentă de geniul lui Jobs şi orice rateu al acestuia ar putea-o împinge în groapa istoriei.

Faptul că legendarul Steve a devenit nervos nu-mi sugerează altceva decât că s-au atins limitele Apple ÅŸi că nu este pregătit pentru asta. Iar stresul acesta îl conduce inevitabil către greÅŸeli.”

Citatul vine de AICI. Citeste articolul, apoi revino la randurile de mai jos…

Ce imi plac personajele care citesc trei articole de pe net dupa care devin experti intr-un domeniu. Si hai sa o luam pe rind.

Skyfire a fot unul dintre multele browsere care au facut valva in AppStore. Dupa ce au dat citeva sute sau mii de licente, baietii si-au dat seama ca serverele lor nu fac fata sa proceseze flash-ul server-side si au scos aplicatia din AppStore. Asta nu inseamna ca o aplicatie a blocat AppStore. Acum sincer, nu stiu cine are nevoie sa vada bannere de reclame si alte mizerii in browser si cite site-uri importante mai au inca video in Flash si nu au trecut deja la HTML5. Odata ce greii precum You Tube sau Vimeo au facut pasul, toti cei care vor sa fie relevanti pe piata mobila vor trece la HTML5.

Sunt convins ca jucarii precum Skyfire vor disparea de pe piata asa de repede precum au si aparut.

Sa ne aducem aminte de povesti precum scoaterea pe bara a Floppy Disk-ului. Cind Apple a facut miscarea asta, toata lumea i-a crezut nebuni. Eu am inca, la servici, computere care au floppy Drive. Le mai foloseste cineva?

In legatura cu viitoare mare inventie a Apple, ii recomand autorului de mai sus sa citeasca mai mult. Poate intelege cum functioneaza Apple. Citatul de mai jos, (luat de AICI) spune cite ceva despre jucariile Apple.

[…] when the original iPhone went public, flaws and all, you know that in a secret room somewhere on Apple’s campus they had a working prototype of the 3GS with a faster processor, better battery life, normal headphone jack… a perfect everything.

Steve Jobs was probably already carrying around one in his pocket. How painful it must have been to have everyone criticizing them for all the flaws they had already fixed but couldn’t release yet because they were waiting for component prices to come down or for some bugs to be worked out of the app store.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Toate discutiile astea iPhone vs android vs mai stiu eu ce sunt complet inutile. Fiecare a luat o decizie mai mult sau mai putin calculata si rationala pentru el insusi si este probabil multumit de acea decizie, sau daca nu este, sansele sa recunoasca public acest fapt sunt minime, pentru ca asa e natura umana.
    Daca o sa urmariti de la coada la cap, majoritatea acestor discutii isi au originea in trollisme de 2 lei sau in posturile unor oameni care traiesc dupa regula “care urla mai tare are dreptate” . Pentru cei care trageti media IQ-ului din romania in sus: NU MAI PUNETI BOTUL! (indiferent de “tabara” in care va aflati)

    Eu nu sunt pe deplin multumit de iPad (datorita incompatibilitatii cu anumite site-uri cu continut video), dar pe de alta parte nici nu stiu ce alternative sunt (nici macar in momentul de fata, daramite acum 4 luni cand l-am cumparat)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*