Chromebook Pixel – primul computer facut de Google

In urma cu doua saptamani, Google nega vehement ca ar exista un Chromebook Pixel. Astazi il prezinta oficial ca pe noul lor produs.

Si nu este un laptop facut de Samsung si branduit cu software-ul Google, ci chiar facut de Google. Design-ul, cel putin din poze este desavarsit. Este ceva mai gros decit un retina MacBook Pro, dar display-ul are o rezolutie mai mare – 239 pixeli/inch.

Cu toate acestea, Chromebook Pixel are un ecran de doar 12,85″ cu aspect ratio de 3:2. Ciudat rau de tot. Jucaria intelege citeva gesturi – Pinch to zoom, Tap si Swipe. Chromebook Pixel vine cu 1TB de spatiu pe Google Drive care este gratuit doar pentru 3 ani. In plus, are LTE (optional).

Uita-te bine la poza de mai sus. Cu ce seamana?

Iar daca iti seamana prea mult cu un MacBook Pro este pentru ca are un corp din aluminiu, nu are guri de ventilatie vizibile, are 2 porturi USB si 1 mini display port (da, mufa dezvoltata de Apple). Capacitatea de stocare este de doar 32 GB si functioneaza cu 4GB RAM si procesor Intel Core i5. Bateria pare sa tina mai putin decit la un MacBook Pro.

Chromebook Pixel costa intre 1300 si 1500 dolari. Nu e cam mult pentru un laptop mic, de unica folosinta?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. daca pretul era maxim 300€ il cumparam, era misto sa ai asa ceva de unica folosinta. Dar costa mai mult ca o tableta si nici nu poti sa faci mare branza pe el :) #aiurea

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*