Chrome pentru iOS

E normal sa-l descarc din primul moment in care a aparut in AppStore. Si nu pare sa ma dezamageasca.

Chrome pentru iOS pare sa incarce paginile mai repede, dar interfata este mai ciudata si iti ia timp sa te obisnuiesti cu ea.

Ceea ce nu stiu multi este faptul ca Chrome pentru iOS este doar o alta interfata pentru Safari. Cu alte cuvinte ai un Mobile Safari care are si o functie de sincronizare de Tabs sau Bookmarks.

John Gruber o spune cit se poate de clar:

It’s not the Chrome rendering or JavaScript engines — the App Store rules forbid that. It’s the iOS system version of WebKit wrapped in Google’s own browser UI.

Ceea ce astept eu este sa apara si extensiile din Chrome pentru desktop. Si asta nu se va intimpla in viitorul apropiat.

Chrome pentru Mac m-a convins sa renunt la Firefox si orice alt browser. Google ne-a spus astazi si istoria Chrome, pe scurt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Am descarcat si eu Chrome-ul pe iPhone … si am ramas surprins (pozitiv). De atunci nu am mia folosit Safari ….

  2. Si totusi pe Ipad primesc o eroare de sincronizare a bookmark-urilor din contul de Google…

  3. Nu prea are cum să încarce paginile mai repede. Folosește același motor ca Safari (datorită limitărilor lui Apple), dar nu are acces la modulul Nitro Javascript al lui Safari. Deci e mai încet decât Safari. Google it :)

  4. Am incercat si eu Chrome pe iPad 2 – are niste features foarte foarte folositoare, precum bookmarks si tabs de pe alte aparate.

    Pe de alta parte, am descoperit un MARE minus: incearcati sa dati zoom in/out, si veti vedea ca nu este fluid mai deloc. Am incercat aceleasi miscari de zoom in/out pe aceleasi site-uri, dar din Safari, si fluiditatea este MULT mai buna. Nu stiu care este cauza acestor probleme, dar tin mult la fluiditatea cu care m-a obisnuit Apple de cand detin un iPad. Sper ca Google sa rezolve problemele de fluiditate din Chrome cat mai rapid, si browserul lor are sanse mari sa inlocuiasca Safari in task-barul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*