Podcasts

Asa cum era de asteptat, Apple a scos astazi o aplicatie dedicata Podcast-urilor. Spun ca “era de asteptat” pentru ca, odata cu iOS 6 aplicatia “Music” nu va mai include Podcast-uri.

Inainte de orice, trebuie sa spun ca mananc Podcast-uri pe paine. Am doar 18 in lista, dar fiecare este cu citeva zeci sau sute de episoade. In momentul de fata am de ascultat/vazut 722 episoade.

Nu e nevoie sa mai spun ce e ala un Podcast, nu?

Interfata “Podcasts” este pe cit de noua si inovativa, pe atit de ciudata. O combinatie de butoane, tab-uri, un magnetofon, broaste si iepuri. Dap, avem si broaste si iepuri.

Cind deschizi “Podcasts” pentru prima data iti scaneaza podcast-urile de pe telefon si stie sa ti le aseze in lista si sa-ti arate punctul exact la care ai ramas cu ascultarea. Asta doar prima data. Dupa aceea, daca asculti un podcast in aplicatia Music si revii in Podcast.app nu se mai sincronizeaza pozitia.

Ce imi place:

– Faptul ca poti sa descarci automat episoadele noi din Podcast-uri e un plus.

– Felul in care arata lista de episoade si vizibilitatea descrierilor

– Butoane pentru derulare 10 secunde in minus si 30 secunde in plus. Sunt folositoare pentru ca poti sa re-asculti ce ai pierdut sau sa sari peste o reclama.

– Ideea de a asculta/vedea si podcast-uri pe care nu le ai deja in lista.

– Linkul de podcast poate fi trimis prin mail, sms sau twitter.

– Sleep Timer-ul.

Ce nu imi place:

– butoanele inghesuite din partea de sus.

– inutila interfata cu banda de magnetofon, iepurele si broasca testoasa

– butonul de selectie a vitezei de redare este cel putin ciudat

– Mesajul trimis catre sms, twitter si mail este unul predefinit si nu are decit linkul catre Podcast, nu catre episodul in curs. Daca un Podcast are 300 episoade nu prea te ajuta.

Astept o aplicatie care sa-si schimbe interfata. Apple este o companie a experimentelor in interfete, dupa care revin si ei la ganduri mai bune. Sper ca si aici e vorba doar de o joaca si ca partile mentionate la “nu imi plac” sa fie corectate cit mai repede.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*