Cea mai bună cameră e cea care… are mai mult spațiu

iPhone SE

Zilele trecute părinții mi-au dat înapoi un aparat foto pe care îl cumpărasem pentru ei prin 2017 din SUA. Este un Olympus – model waterproof, dust / shock resistant. Bateria nu îl mai ține aproape deloc.

Da, aș fi putut să iau o baterie nouă pentru el și un card mai mare nu aș fi dat mai mult de 100 lei. Și totuși am ales să abandonez acel aparat foto. Nu pentru că nu e bun, ci pentru că mi se pare cel puțin ciudat ca în 2018 să mai folosesc un aparat foto care nu are conectivitate, cu care să nu postez imediat pozele pe net sau să le urc instant pe Dropbox și Google Photos.

OK, vei spune că nici un DSLR nu face asta. Așa e, dar acel Olympus mă făcea să cheltuiesc niște banuți în plus pentru un adaptor de card, să investesc într-o baterie nouă și să accept că e de 2-3 ori mai gros decât un iPhone. Ca să nu mai zic că are o calitate foarte slabă pe video.

În altă ordine de idei, 2018 se anunță un an de călătorii. De ce aș umbla cu un aparat vechi de 13 ani după mine?

Am deja un DSLR (Canon 700D) de care sunt mulțumit. Este un bun entry-level și îmi fac treaba cu el. Pentru “fotografii” și video îl folosesc cel puțin de 2-3 ori pe lună. Pe lângă asta, nu am nevoie decât de iPhone.

În seara asta am realizat că nimic nu poate să îmi fie mai util decât un iPhone similar cu modelul pe care îl folosesc acum, dar cu un spațiu mai mare. Zis și făcut! Am investit într-un iPhone SE de 32GB. L-am găsit la 1484 lei și vine la pachet cu mici accesorii cadou.

Poate că spațiul nu îmi va fi de ajuns, dar acest model de telefon îndeplinește 3 condiții importante pentru mine:
– am spațiu dublu pe el pentru poze și video,
– e mai rapid și bateria ține mai mult
– mă va ține până când Apple lansează o nouă generație de iPhone SE (mda, nu mă împac cu telefoanele mai mari de 5 inch).

Așadar un cont de Dropbox de 1TB, Google Photos, un MacBook Pro de 1TB și un telefon de 32GB îmi vor fi de ajuns pentru acest an.

PS: Nu mă simt deloc ciudat că am trecut acum la iPhone SE. Până la urmă, e cel mai rapid telefon de 5 inch (are calități similare cu un iPhone 6s) și acum încă pot să vând iPhone-ul 5s la un preț acceptabil. Apropo, am unul de vânzare și e impecabil :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*