Carousel de la Dropbox. De ce?

Dropbox a lansat o noua aplicatie – Carousel. Poti sa vezi orice fotografie stochezi in contul tau atita timp cit ai loc. Cum sa nu o instalez. Video suna chiar bine.

5 minute mai tarziu m-am trezit cu o aplicatie ciudata rau cu care habar nu am ce pot sa fac. Ok, de la instalare am observat ca am o gramada de poze de-ale mele in ea. Cele mai vechi dateaza de prin 2005.

Multe dintre ele nu mai sunt pe contul de Dropbox deloc. Problema este ca nu toate care au fost candva in Dropbox sunt in Carousel. Cu alte cuvinte, de ce as vrea sa vad o sigla de la nu-stiu-ce firma pusa acolo prin 2006, daca nu am pozele cu copilul de la nastere (care au stat in Dropbox citeva luni bune).

Apoi interfata este cel putin ciudata si nu pare deloc intuitiva sau apropiata uneia de aplicatie de iPhone. Apesi pe menu bar (sau pe ceasul de sus) si nu te duce la inceputul listei de poze. Ca sa navigi printre poze poti sa “derulezi” cu degetul pe ecran de sus in jos sau sa dai de un timeline stanga – dreapta pina te plictisesti.

Pozele au toate aceeasi marime. Desi in video de mai sus unele sunt mai mari si altele mai mici. Dar poate ca nu am reusit eu sa-mi dau seama cum functioneaza…

Update: Odata ce instalezi aplicatia, nu mai poti sa folosesti functia de Camera Upload din aplicatia Dropbox de iOS. Asta mi-a pus capac si am sters Carousel din telefon.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

 1. Interesanta aplicatie…te obliga sa faci backup la poze/video in Dropbox deci in urmatoarele 10 minute ajung probabil la limita de stocare free care in cazul meu e de 7Gb.

  Iar daca imi place Carousel, sigur ma va interesa sa am mai mult spatiu. Mutare smart din partea Dropbox, iar executia pare una la nivelul asteptarilor.

  Probabil ca la functia share se pot mari pozele.

  Iar ca sa “navighezi” foarte rapid printre poze, degetul din dotare face treaba buna :)

 2. Mie imi place, o mai tin :)

  S-au marit unele pozele … singure, dupa ce s-a sincronizat cred… nu sunt sigur.
  Oricum mi se pare un bun inceput.

  Astept functionalitati noi: control cu ce foldere sa sincronizeze, etc.
  Cred ca ajungem si acolo, deocamdata avem prima versiune.

  Si apropos, mi-au mai dat 1Gb de spatiu …. cred ca pt ca am instalat aplicatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*