Cum descarci un video de pe YouTube

Vrei sa descarci clipuri de pe YouTube? Te enerveaza reclamele sau anotarile (e asta un cuvant in limba romana) din video? Vrei sa deschizi un video intr-o ferestra mai mare sau sa ruleze deja in 720p?

Pina mai ieri, puteai sa folosesti o extensie pentru Chrome – YouTube Options (YTO). Developerul acestei extensii s-a gandit sa faca bani din asta doar pentru ca jucaria lui era printre cele mai folosite si a inceput sa taxeze cite 2 dolari pe luna.

Comentariile si review-urile negative au inceput sa curga si utilizatorii au cautat alternative. Smecheria este ca pe pagina cu extensii oficiale nu prea gasesti alternative ok, iar niciuna dintre ele nu te lasa sa si descarci video de pe YouTube.

Stiu ca exista site-uri pe care pui linkul unui video si le descarci apasand un buton, dar de ce sa nu o faci direct de pe pagina originala a clipului…

Dupa jumatate de ora de cautari am gasit solutia ideala – un userscript care se cheama YouTube Center. Dupa ce il instalezi in Chrome sau browserul tau, afli ca exista add-on-uri pentru principalele browsere (Atentie! Procedura de instalare difera de la un browser la altul).

In cazul Chrome, trebuie sa mergi pe pagina de Extensions. O gasesti pe Window – Extensions. Acolo pui cu drag and drop extensia descarcata de pe pagina de userscrips.

Imi place design-ul elegant al setarilor si felul cum developer le-a integrat in pagina de YouTube – chiar in Meniul de Settings din dreapta sus.

Optiunile sunt multe si poti sa le alegi cum iti place mai bine. La final te vei alege cu niste butoane discrete sub numele clipului. Eu am nevoie doar de download si nu-mi plac anotarile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Stiu ca nu e la subiect dar… addblock pentru scos reclame …si adnotari….Eu ascult liste de muzica pe youtube….si ma deranjeaza aceasi reclama pusa de 15 ori …back to my cave…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*