Butonul de Refresh

Cunosc persoane care au un tic cu butonul de “Refresh”. Fac asta mai tot timpul cind au un PC in fata. Ei trebuie sa stie ca in Windows 8, notiunea de refresh va capata alte sensuri. Si toti aceea care nu stiu sa inteleaga limba engleza vor ramane fara o gramada de programe pe computer.

O alta functie noua este cea de “Reset”. Ea nu iti reseteaza computerul, asa cum ai crede, ci iti sterge absolut tot ce ai pe el.

Nu neg ca ideile sunt bune, dar sper ca Microsoft sa gaseasca alte nume pentru noile lor functii pina cind scot pe piata WIndows 8.

Si astept cu nerabdare momentul in care Microsoft va renunta la inregistrarea clipurilor de prezentare cu un amarit de Webcam.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

 1. O tampenie…sa vezi iar cati vor face downgrade la 7 de data asta :)Totusi sper sa gaseasca un alt nume ca din pacate depind de windows si nu as vrea sa sparg laptopul asa inutil…

 2. Mi s-a părut de la început o tâmpenie ideea cu acel welcome screen ( sau ce denumire are …) care arată bine, dar care combinat cu vechiul desktop de Windows 7 în care trebuie să intri pentru a putea să faci aproape orice, e ciudat.
  Legat de recovery image, sper că e o glumă. Cum să arăți cu CMD cum se face o imagine într-un clip de prezentare? Un lucru mai am de zis: Bine că există alternative la Windows!

 3. @Irys: da, a renunţa la windows doar că o funcţie se numeşte „refresh” este într-adevăr o decizie înţeleaptă…

  @Calininio: sper că ştii cum faci pe osx să vezi fişierele ascunse (cele cu punct în faţă):

  defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE
  killall Finder

  Dacă pentru a activa o chestie care poate fi utilă omului de rând e nevoie de consolă, nu văd unde ar fi problema în a face un system tools în consolă…

  @Adrian: cred că e vorba de context. Nu cred că vei avea refresh/reset pe desktop, astfel încât să-l poţi apăsa accidental. La o adică, tu windows (ferestre) pe osx, nu? :)

 4. Și de Show-Hide Files ce zici? Nu mai știu dacă e default în folderul Utilities, dacă nu, se poate descarca. Dau dublu click și gata.

 5. Cunosc persoane care au un tic cu butonul de “Refresh”. Fac asta mai tot timpul cind au un PC in fata.

  La fel și eu. Nu am înțeles niciodată acest lucru :) Răspunsul lor e de obicei “Refresh-ul face calculatorul să meargă mai bine”

  Geez…

 6. Am descoperit solutia cu ajutorul fiului meu…Mi-a scos butonul F5 (accidental)..deci acum nu mai pot da refresh de 10 ori pe zi :)))

 7. Buna ziua, ma poti ajuta cu un sfat, te rog.
  Am lasat pe cineva sa intre in laptopul meu cu Team viewer si as vrea sa verific daca nu m-am procopsit cu vreun spion. Mi s-a parut ciudat ca tot facea refresh pe desktop.
  Multumesc mult.

 8. @Monica: folosirea Teamviewer nu instaleaza automat un spion. Odata ce ai oprit programul controlul de la distanta dispare. Daca vreisa fii sigura, poti sa dezinstalezi de tot TeamViewer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*