App Inventor pentru Android

Google vrea sa dea peste nas celor de la Apple. Noua lor jucarie – App Inventor vrea sa arate cit de usor se pot face aplicatii pentru Android, fara experienta in coding.

Sincer sa fiu, preferam un demo adevarat si ceva mai complex, nu un LolCat, dar iti poti face o idee. Marele dezavantaj este ca pe AppStore-ul pentru Android vor aparea din ce in ce mai multe mizeriutze. Stiu ca Google vrea sa egaleze sau sa depaseasca numarul aplicatiilor din AppStore, dar asta nu e cea mai buna metoda.

Deocamdata poti pune mana pe ea doar daca primesti o invitatie. Interesant mi se pare si faptul ca trebuie sa ai o adresa de Gmail pentru asta.

M-am inscris pe lista lor pentru ca, din intimplare, aveam o adresa de Gmail si pentru ca vreau sa stiu cit de usor va fi sa publici o aplicatie pentru Android. Apropo, se plateste?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Visual editors nu sunt si nu vor fi pt "adevaratii" programatori de aplicatii serioase. Poate ca goagle appstore va depasi numar de aplicatii din Apple AppStore, dar calitatea lor este si va fi sub a celor pt iOS. Cele mai multe pt android in momentul de fata (chiar si cele comerciale) au un look putin invechit si simplist, gen WinCE de acum cativa ani. Va mai dura cativa ani (2-3-10) pana api-ul celor de la goagle va oferi aceeasi experienta la nivel de gui cu ce Apple ne delecteaza.
    Am avut un G1 si l-am vandut tocmai pt faptul ca iPhone-ul 2G pe care il aveam, inca din 2007, este cu mult superior la interactiunea om <–> masina.

  2. Pai …se cam plateste : "$25 to register a Market account and publish your own applications."

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*