Android: Open, dar interzis developerilor

Povestea cea mai interesanta a zilei este legata de Android Honeycomb.

E simplu: Google a pus Androi 3.0 pe Motorola Xoom, dar developerii de aplicatii sunt inca in ceata. Atunci cind au cerut noul sistem de operare sa lucreze cu el si sa dezvolte aplicatii pentru tablete, developerii s-au lovit de un refuz.

Declaratia oficiala Google:

“[…] While we’re excited to offer these new features to Android tablets, we have more work to do before we can deliver them to other device types including phones. Until then, we’ve decided not to release Honeycomb to open source.[…]”

Uite asa se duce si deschiderea Android pe apa Sambetei…

Update: o lectura suplimentara AICI (un blog cu traditie in informatii si opinii pertinente despre google)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

 1. Iti citesc blogul in fiecare dimineata la cafea de ceva timp, si imi place felul in care scrii, insa cateodata cred ca ai ceva impotriva Android.
  In articolul catre care ne trimiti spune clar ca Google AMANA lansarea codului sursa. Si in urma citirii articolului respectiv mi se pare drept o masura buna. Pentru lansarea mai rapida a Android Honeycomb, cei de la Google l-au facut functional doar pentru tablete, nu si pentru telefoane. Lansarea codului sursa in acest moment ar duce la aparitia unor aplicatii pentru aceasta platforma care au sanse mari sa nu functioneze pe aceeasi platforma pe un telefon. Refacerea aplicatiilor ar insemna o munca inutila in plus pentru developeri.
  Nu stiu daca ai folosit vreodata un terminal Android, sau pentru cat timp l-ai folosit si cat de “adanc” ai umblat in unul, dar eu detin unul, pe langa iPhoneul din dotare, si nu ma pot dezlipi de nici unul din ele. Ambele au avantaje si dezavantaje.
  Google va lansa codul sursa pentru 3.0, asta e sigur. Ar fi cea mai proasta strategie de marketing sa nu o faca.

 2. @Ovidiu Ionita: nu am nimic impotriva Android. Dar am ceva impotriva celor care isi lauda produsul criticind concurenta pentru un anumit motiv si apoi fac si ei acelasi lucru.

  Chromium, de exemplu este la fel de “Open” si in cazul lui nu au taiat macaroana developerilor. Articolul la care trimit spune ca Google Amana. E corect. Asta inseamna ca, deocamdata, niciun developer nu poate sa lucreze la aplicatii pentru Xoom. Nu ca s-ar fi repezit milioane de developeri pe Xoom deodata…

  Vezi ca am mai adaugat un link la finalul articolului. Citeste si ce spun cei care de obicei lauda Google.

1 Trackback / Pingback

 1. Steve Jobs tine cu Android. NOT! | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*