Alex Brie trage semnalul de alarma: AppStore a fost hackuit

Un articol postat de un developer roman trage semnalul de alarma la cel mai inalt nivel. Alex Brie a observat ca 40 din cele 50 de cele mai downloadate aplicatii din categoria Books sunt ale unui vietnamez. De aici si pina la ipoteza unui atac asupra celor care au Credit Card-ul legat de iTunes nu a mai fost decit un pas.

Povestea pare acum simpla: un developer a copiat mai multe carti fara acordul autorilor si le-a publicat in AppStore ca si aplicatii. Apoi a hackuit conturi de iTunes, a obtinut informatiile legate de cartile de credit si a cumparat acele aplicatii. In felul asta aplicatiile au ajuns in top. Dar cei care se trezeau cu cartile cumparate isi dadeau seama ca nu au intrat niciodata pe AppSore ca sa downloadeze o carte in vietnameza.

Alex Brie a fost citat de marile bloguri internationale si astfel povestea a ajuns la urechile Apple. Ei l-au inlaturat pe developerul vietnamez si investigheaza acum toata istoria.

Pina cind Apple isi da seama cum s-a putut intimpla asa ceva, nu strica sa-ti dezactivezi temporar cardul de credit din contul de iTunes. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi in iTunes la Account. Apesi pe aplicatiile cumparate si modifici modul de plata. Acolo, in loc de cardul pe care il ai setat – alegi optiunea “None”.

Daca vrei sa cumperi ceva din iTunes sau AppStore – cea mai sigura metoda ramane folosirea unui iTunes Gift Card. Dan Paul are tot timpul citeva in stoc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. l am dezactivat din telefon la sectiunea store am pus pe none asa cum ai zis si tu…..mersi ca ne tii la curent cu cele legate de iphone…

  2. chiar citeam pe tuaw.com si engadget.com despre asta, numai ca nu au zis nimic de al nostru roman (“Romanian strikes again”), sper ca el sa nu aibe probleme, stii cum e: cand strigi primul “hotul!” lumea te suspecteaza si pe tine ca esti unul….. mai ales de cele intamplate de romanii care au ‘spart’ mai multe site-uri ce apartin presei straine.

1 Trackback / Pingback

  1. Tweets that mention Alex Brie trage semnalul de alarma: AppStore a fost hackuit | boio.ro -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*