alegerea viitorului: camera foto sau video?

o stire oarecare de azi spune ca fujifilm scoate pe piata un aparat foto de 10 megapixeli care va costa vo 180 lire sterline. pe linga faptul ca pretul e mai mic decit cel al altor camere, totul pare ok. partea interesanta abia acum urmeaza: aparatul foto stie sa filmeze in HD.

aici vine intrebarea: ce va disparea pe viitor? camerele video sau cele foto. eu am de aproape 2 ani un aparat foto de la olympus. stie sa si filmeze – la rezolutie mica, e drept – da e tocmai bun atunci cind ai nevoie sa filmezi ceva. faptul ca aparatul mai e si subacvatic si rezostent la socuri il face ideal in orice mediu.

acum sunt tare la moda in state – si probabil ca si in europa –  camerele gen cele facute de sanyo sau creative. nu au caseta ci flashdrive sau merg cu un card SD. poti sa filmezi pe ele in HD chiar si citeva ore si nu sunt mai mari decit buzunarul de la blugi. in plus – ca sa descarci filmul in calculator nu ai altceva de facut decit sa conectezi jucaria prin cablul usb si sa copy/paste.

ani de zile am sfatuit lumea sa nu se atinga de camerele care inregistreaza direct pe dvd. inca o mai fac. la fel si cu jucariile care filmeaza pe memoria interna sau pe card. dar daca ai imagine High Definition… parca se schimba putin situatia.

eu prefer sa am o jucarie care stie sa faca un lucru f bine. daca il mai face si pe al doilea acceptabil e OK. asa am folosit ani de zile o camera video sony foarte buna. stie sa filmeze super bine – am folosit imagini luate cu ea si pentru TVR. in plus, stie sa si faca poze la 3 Megapixeli. am facut peste 15 mii de fotografii cu ea.

da, functia principala era cea de video, dar daca pozele facute sunt si acum in marile ziare romanesti si internationale (pentru ca au fost cumparate de la mediafax foto), daca am luat premii cu ele si mi le-am vazut la CNN nu pot sa fiu decit mandru de investitie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*