FOTO VIDEO Xiaomi Redmi Note 8T Review și Unboxing. O săptămână de Android pentru un iPhone user

Xiaomi Redmi Note 8T. FOTO Adrian Boioglu
Xiaomi Redmi Note 8T. FOTO Adrian Boioglu

Am fost provocat să testez un telefon cu Android OS de la Xiaomi. Adică să las iPhone XS și să nu folosesc nimic altceva pentru o săptămână în afară de un Xiaomi Redmi Note 8T. După 13 ani de iOS, folosirea exclusivă a unui device cu Android poate să fie un adevărat challenge. Ce ai ieșit… vezi în video de mai jos.

Până acum ceva timp, tot ce știam despre Xiaomi se limita la 3 lucruri:

  1. Fac un Mi Band foarte ieftin și apreciat – Mi band
  2. Numele se pronunță “Șao-mi” – 2 silabe.
  3. Au o trotinetă foarte interesantă pe piață – M365 Pro.

Așa că atunci când o agenție de PR mi-a propus să testez un telefon de-al lor, am acceptat provocarea. Așa m-am trezit pe birou cu un ‘Xiaomi Redmi Note 8T”. L-am despachetat și am început să caut aplicații similare cu cele de iOS pe care le folosesc zi de zi.

Surprinzător: Am găsit aproape toate aplicațiile de care aveam nevoie sau ceva înlocuitori de calitate. Cu mici excepții.

Trecerea de la iPhone la Xiaomi Redmi Note 8T

Primul lucru care mi-a atras atenția a fost cutia… foarte asemănătoare cu cea de iPhone. Mai puțin atrăgătoare și cu un “cheap” feeling, dar jucăria din ea arăta suficient de bine.

Îmi place și faptul că Xiaomi pun în cutie o husă transparentă. Este una suficient de bună ca să protejeze lateralele, dar și marginile ecranului. Genul de husă pe care o folosesc și eu pe iPhone, chiar dacă a mea este un Incipio NGP.

Îmi e greu să nu fac comparație între iOS și Android sau între iPhone XS pe care îl am și acest nou device. La prima vedere, Xiaomi e la fel de lat, dar mai înalt cu 1 cm. Îmi place faptul că ecranul ocupă aproape toată fața și notch-ul este mult mai mic decât cel de la iPhone.

Da, îmi lipsește Face ID. Amprenta de pe spatele telefonului te pune să o cauți mereu. Iar dacă telefonul stă pe masă, îl poți debloca doar cu ajutorul codului din 4 cifre.

Android și MIUI 11

Android OS este intuitiv, iar interfața MIUI 11 îl face plăcut. Da, customizarea este mult mai mare decât la iOS și asta poate să devină un lucru deranjant pentru cineva care nu știe ce anume să aleagă. Pe de altă parte, eu nu am timp să testez toate temele oferite și să văd ce ce ceas sau ce font i-ar sta mai bine. Acesta este un amănunt care îmi place la iOS – un system font bine ales face mai ușoară configurarea inițială.

Și apropo de MIUI: versiunea 12 – lansată la o zi după ce eu am filmat review-ul de mai sus este destul de asemănătoare cu iOS – cel puțin pe parte de Control Center.

Xiaomi Redmi Note 8T, în fiecare zi

Am ales să folosesc acest device în fiecare zi și pentru tot ce aveam nevoie. iPhone-ul a stat pe birou. Primul lucru care mi-a lipsit a fost Face ID. Durează puțin să te obișnuieși și să ghicești de fiecare dată locația pentru senzorul de amprentă de pe spate.

Pe de altă parte, dacă telefonul stă pe masă, trebuie neapărat să-l ridici pentru a-l debloca. Da, știu că puteam să folosesc codul de 4 cifre, dar asta întârzia procesul.

Puncte bune pentru Xiaomi Redmi Note 8T

  1. Trebuie să menționez neapărat bateria. În experiența mea, m-a ținut o zi și jumătate. iPhone XS mă ține mai puțin de o zi, de obicei.
  2. Un alt plus este ecranul mai înalt. Telefonul poate fi ținut și operat cu o mână, dar pe ecranul mai înalt vezi mai multe emailuri, conversații de whatsapp sau altele.
  3. Prețul este și el un punct foarte bun. Telefonul este disponibil pe net la un preț de până în 800 lei.
  4. Faptul că Xiaomi oferă și o husă transparentă în pachet este o idee foarte bună.

Puncte slabe pentru Xiaomi Redmi Note 8T

  1. Senzorul de amprentă de pe spate nu are cea mai bună locație. Nu poți debloca telefonul dacă nu îl ridici de pe masă
  2. Ecranul nu se vede bine într-o zi însorită.
  3. Ecranul mai înalt poate să fie și un “minus”: nu ajungi la iconițele de sus dacă îl operezi cu o singură mână.
  4. Difuzorul telefonului nu se aude foarte bine.

Concluzia boio.ro: Xiaomi Redmi Note 8T este un device cu un raport excelent preț/calitate. Îl recomand celor care vor să folosească Android, dar nu l-aș recomanda unui utilizator de iPhone. Este un device cu o baterie bună și preț și mai bun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*