WTF of the Day – Oamenii strazii transformati in Hotspot

Abia astept momentul in care cersetorii din Romania vor fi transformati in retele WiFi. Cu ocazia asta englezii si francezii o sa ne tina tiganii de drag pe la ei prin tara.

Homeless hotspot este o idee pe cit de buna, pe atit de ciudata si absurda. O companie din New York le-a dat oamenilor strazii cite un Router 4G mobil. Cine vrea sa foloseasca reteaua trebuie sa plateasca “boschetarului” in cauza. Scuze pentru termenul peiorativ. Nu l-am folosit decit pentru evidentierea ridicolului din toata povestea si pentru evitarea unei repetitii in paragraf. Oamenii alesi de firma in cauza nu sunt boschetari, ci doar persoane fara adapost care nu au de lucru.

Au trimis citiva din ei in Texas, acolo unde se desfasoara in perioada asta Festivalul SXSW. Hotspot-ul fara casa poarta un tricou care arata userilor ca el are Internet wireless de dat tuturor. Poti sa-i platesti prin PayPal sau alte citeva monede virtuale. Nu exista un pret fix, dar e recomandata o suma de 2 dolari pentru 15 minute de utilizare. Discutam totusi despre o conexiune Wireless de mare viteza intr-un loc in care nu prea ai cum sa mai gasesti un IP liber.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. US ramane tara tuturor posibilitatilor ;-)
  Culmea este, unde alimenteaza Router-ul 4G mobil. OK, o sa ziceti ca e mobil si gata.
  WTF!!

 2. built-in battery provides up to six hours of continuous operation….. dar dupa……

 3. Asta e ca in bancul ala:
  Un tip cara dupa el doua geamantane pe strada si se intalneste cu un prieten.
  – Ia uite ce ceas mi-am luat!
  – Vai ce ceas mic ai! E asa de performant si stie o multime de lucruri! Dar bateriile unde sunt?
  – Pai eu ce crezi ca am in geamantane.

 4. Astia au copiat ideea mea..Eu am hotspot mobil in masina si la semafor ( a se citii blocaj prin bucuresti)navighez gratuit pe internet (este cuplat la un Stick RDS).Ar trebui sa pun un afis pe luneta si sa cer si eu 1 eur. pt acces la urmatoarele 3 semafoare :))) (adica 1 ora)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*