“windows vista” la un pas de lansare

bill gates nu vine in romania sa lanseze windows vista, asa cum s-au grabit sa anunte unii jurnalisti. romanii nu vor cumpara noul sistem de operare mai mult daca seful microsoft ne va vizita. gates ajunge si la noi in tara pentru a participa la o plictisitoare lansare de centru regional de informatii. ciudat e ca site-ul microsoft romania nu vine decit cu niste articole generice despre vista, updatate anul trecut. si mai e si sarac in poze.

in alta ordine de idei, windows vista se lanseaza peste doar citeva zile. crezi ca el va avea succes la romani? (poti sa votezi in sondaju din dreapta sau sa comentezi mai jos). va lasa userul de acasa un XP "spart" luat pe un cd de la un prieten pentru VISTA? mira-ma-s… vista cere resurse bune pt pc si asta il va face oarecum inaccesibil pentru multi dintre romani. pe de alta parte costa. editia completa depaseste 200 $. in acelasi timp, o primarie, sau o companie nu prea vrea sa lucreze cu linux, chiar daca e gratis. deci vor cam ramane la windows xp…

interesant este ca, daca stai sa cauti pe google, cuvintu(?) "xp" genereaza doar cu putin mai multe rezultate decit viitorul "vista". e de inteles … pt ca se vorbeste mult despre viitorul sistem de operare.

un singur lucru sper ca nu se va intimpla prea curind. nu vreau sa vad windows vista in limba romana. e si asa destul de ciudat sa imi zica laptopu "bun venit la microsoft windows" …, sa apas butonu "fisier", sa … 'imprim". ar fi culmea sa apara si tastaturi in limba romana. cum iti suna niste butoane de genu: "blocat pe litere mari" pt "caps lock", "scapa" pt "esc". sau poate preferi varianta "lasaa-neeee"? :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. cat de curand ai sa scrii ca nu vrei sa mai vezi nici manualele de limba romana scrise in limba romana.. de-aia se chinuie vecinii de peste Prut sa scoaat dictionarul Roman-Moldovenesc. ce naiba mah, am auzit aberatia asta in jur si-am crezut ca e minoritate.. adica francezii si-au personalizat tastatura si sistemele (incl Linux, cu care am lucrat acolo) iar noi strambam din nas la “imprimare”? putea sa fie “tiparire”, ma rog.. gandeste0-te ca sunt si oameni care nu stiu engleza si pt care platforma Windoze+Ofis in romaneste e ceva binevenit.. sunt si mai ieftine ;) oricum exista si vor exista mereu versiunile English pt cei care se straduiesc sa-si uite limba in loc sa salute localizarea.. poate fi criticabila traducerea unor termeni, dar ca s-o anulezi de tot e aiurea..

1 Trackback / Pingback

  1. adrian boioglu - tot mai sus » Blog Archive » apple lanseaza mai repede Mac OS X Leopard

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*