vodafone in cadere libera … de retea

am observat prima data ca reteaua vodafone a luat-o razna acu vo 3 saptamani.apoi, pe valea prahovei am inceput sa am cele mai multe probleme. cum se manifesta? simplu:telefonul imi afiseaza un apel pierdut desi nu suna. iar persoana care incerca sa dea de mine zice ca i-a intrat ton de ocupat sau de retea incarcata. sau ma trezesc in mijlocu discutiei ca mi se opreste apelu, sau nu pot suna eu… si tot asa…

am crezut ca e telefonu de vina. si nu era. si alti prieteni care folosesc vodafone au aceleasi probleme. dupa ce am patit-o de citeva ori bune mi-am dat seama ca e vorba despre ceea ce americanii numesc "dropped calls" …adik apeluri pierdute din cauza caderii retelei.

explicatia tehnica este ca omu cind se misca, telefonu este preluat automat de urmatoarea celula a retelei, adik alt stilp d-ala cu antene vodafone. si cind urmatoarea celula este plina sau are o problema, apelu cade cind ti-e lumea mai draga. problema mai mare e cind ti se intimpla asta in timp ce stai locului. inseamna ca vodafone are prea multi utilizatori in zona respectiva si de aia nu poa sa mai faca fata cu echipamentele lor. 

imi aduc aminte ca in statele unite, Cingular (una dintre retelele lor gsm) isi face reclama tocmai pt ca restu retelelor au probleme cu dropped calls. si e foarte adevarat. nu conteaza citi prieteni ai in aceeasi retea sau ca tarifele sunt mai mici, daca te chinui sa dai un mesaj de 5 ori, nu poti sa suni sau nu poti fi apelat… sfatul lu Cingular: "dropped calls? drop the f***ing network. switch to cingular." in cazu nostru… nush ce retea ar fi mai buna…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*