VIDEO Flanco sprijină dublarea numărului de centre after-school din programul „Nouă Ne Pasă” pentru anul școlar 2019/2020

Copiii sunt ajutați să învețe mai bine
Copiii sunt ajutați să învețe mai bine

Flanco va continua și în anul școlar 2019/2020 să sprijine programul „Nouă ne pasă”, derulat de Fundația eMAG, prin care sunt organizate centre after-school în școlile din comunitățile rurale, cu scopul de a reduce abandonul școlar. Ca urmare a donațiilor generoase ale clienților din toată țara, retailerul a oferit suportul financiar necesar pentru dublarea numărului de centre din program și, prin urmare, a elevilor sprijiniți în parcurgerea completă a anilor de educație gimnazială și în promovarea examenului de Evaluare Națională.

Astfel, pe 6 mai a început perioada de înscriere a școlilor care doresc să se alăture programului în următorul an, proces care se va derula până pe 6 iunie. Pentru această etapă a proiectului sunt vizate școli din județele Ilfov, Prahova, Neamț, Suceava, Constanța, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Tulcea și Teleorman.

”«Nouă ne pasă» a devenit pe parcursul celor trei ani de desfășurare un proiect de suflet pentru angajații noștri, care au reușit să transmită mesajul și să insufle entuziasmul lor și clienților, aceștia implicându-se în număr din ce în ce mai mare, de la un an la altul”, a declarat Dragoș Sîrbu, CEO Flanco. ”Le mulțumim tuturor celor care ne trec pragul magazinelor în căutarea produselor și serviciilor care le fac viața mai ușoară și mai frumoasă și se gândesc să contribuie și la o viață mai bună pentru copii din comunitățile rurale!”

Programul a debutat în anul școlar 2016/2017, iar în cel de-al treilea an școlar consecutiv în care Flanco l-a sprijinit, numărul donatorilor din magazinele retailerului a ajuns la aproximativ 100.000, în creștere cu 15% față de anul anterior, iar valoarea donațiilor a atins suma de 1.100.000 lei, cu 10% mai mare comparativ cu 2017.

„Pentru că și evaluarea din teren ne-a arătat că programul funcționează, continuăm să-i căutăm pe dascălii care doresc să le fie alături acestor copii și în afara orelor de curs. Obiectivul nostru pentru anul școlar 2019/2020 este ca încă 13 școli să beneficieze de program și să ajungem, astfel, cu ajutorul Flanco, la un total de 25 de centre în toată țara” adaugă Tudor Vlad, Președinte Fundația eMAG.

De-a lungul ultimilor trei ani, programul „Nouă ne pasă” a reușit să reducă rata de abandon școlar în comunitățile rurale incluse în proiect, iar peste 600 de elevi au obținut rezultate mai bune la clasă, au primit consiliere psihologică și vocațională și au beneficiat de o masă caldă și de rechizite. Fiecare centru primește o bursă anuală în valoare de 10.000 euro, care acoperă cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice și plata profesorilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*