Viata dupa jailbreak

Au trecut 3 saptamani de cind m-am obligat sa nu folosesc Cydia si in general sa nu Jailbreakuiesc telefonul. Nu mi-ar fi fost deloc greu sa o fac cu blackra1n, dar am vrut sa vad cum e … fara.

Spres surprinderea mea, am realizat ca pot sa supravietuiesc. Rindurile de mai jos nu sunt o pledoarie impotriva Jailbreak-ului.

Sunt convins ca Jailbreakul iti ofera citeva avantaje majore. Nu ma refer la aplicatii crackuite ci la customizare, acces prin SSH, backgrounding/ multi-tasking si citeva aplicatii care nu vor aparea niciodata in AppStore.

Aplicatiile crackuite au fost inlocuite imediat de jucarii similare gratuite sau la reducere. Sunt 130 mii aplicatii in AppStore, asa ca e imposibil sa nu gasesti functionalitate similara in altele. Asa am dat peste TwitBird sau Echofon in loc de Tweetie, am redescoperit Evernote, FastGroups sau SimpleNote.

Exista o gramada de metode prin care poti sa descoperi aplicatii la reducere sau chiar gratuite, asa ca am inceput sa le folosesc mai des. iTunes iti si afiseaza aplicatii similare care au fost descarcate de catre userii jucariei pe care o vizionezi. Si asta ajuta intr-o oarecare masura.

Un lucru care m-a pus pe ganduri a fost acela ca telefonul a crashuit mai rar, a mers mai repede si bateria a tinut mai mult fara Jailbreak. Imi place sa cred ca e doar o impresie, dar chiar conteaza. Ca sa nu mai zic ca nu am avut probleme la apeluri.

Rezistenta mea este motivata, secret, de altceva. Sunt aproape convins ca Apple va modifica radical sistemul de operare al telefonului meu odata cu 4.0. Daca imi da multi-tasking si ceva acces la customizare sunt mai mult decit fericit.

M-am tot gandit ce voi face in momentul in care 4.0 este disponibil? Sa trec la el imediat, prin iTunes sa sa astept OK-ul de la DevTeam si alti prieteni vechi?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. problema e rez. o aveam instalata dar se pare ca o bloca o alta aplicatie. nu stiu care ,dar am facut putina ordine in ele. o alta problema: am incercat totusi sa ma intorc la versiunea de os 3, dar desi se instaleaza k dupa terminare nu am acces la cydia si in consecinata nu mai pot decoda iphon-ul. sti cumva de ce se intimpla asta? cu OS 4.1 merge totusi cam greu si in plus consuma mult. am incercat divrse modalitati de a rez problema cu cydia dar nu am reusit. de ce oare nu este functionala.in plus nici inregistrarea video nu e posibila cu OS 4.1. parca totusi ar fi bine sa ma intorc la 3.1 sau 3.0. ms frumos!

  2. adrian…. am si io o intrebare daca esti amabil… pot reveni la alt baseband? de la 6.15.00 ? din ce spun cam toti nu merge dar totusi crezi ca exista vreo varianta? si daca esti dragut daca ma reintorc la iphone 3.1.3. nu mi se mai deschide cydia. pot remedia asta? nu am reusit. ms mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*