de ce iPad nu va rula pe Mac OS X

am avut o revelatie…

De ce ar pune Apple sistemul lor de operare pentru computere pe un Tablet? Eu sunt convins ca nu vor face pasul asta. Explicatia e simpla: daca ai Mac OS X vei putea automat sa instalezi si Windows 7 sau Linux. Virutalizat sau nu.

De ce ar oferi Apple o minunatie de tehnica unora ca Microsoft? Toata lumea ar putea sa faca aplicatii pentru ea. Apple pierde bani daca nu vine content prin iTunes.

Concluzia e simpla: Tableta va avea (un fel de) iPhone OS.

Contrazice-ma cu argumente!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

13 Comments

 1. crezi ca pe un iphone nu ai putea sa instalezi linux? nu e o problema instalarea ci mai degraba cum o sa-l folosesti odata instalat, navigarea, meniul, etc…. aceasi problema se pune si la “MacTablet”. procesor, memorie, etc.. ca sa ruleze un windows 100% o sa aiba, dar nu o sa poti sa controlezi windowsu. cu siguratza nu o sa fie drivere pentru ecran multitouch.

 2. @tBY esti convins ca nu poti controla Widows de pe iPhone? Se poate face asta foarte bine prin Logmein, singura problema este ecranul prea mic ca sa poti vedea intregul Desktop al Windows-lui, pe cand la iPad, cu un ecran de 10″, cu siguranta nu va fi o problema. Deasemeni cred va fi f usor sa folosesti un mouse prin bluetooth. Au facut ei drivere pt MagicMouse sa functioneze pe Windows ce ii poate opri sa-l faca compatibil cu orice OS ce va rula pe iPad? :)

 3. Hmmm, primul jailbreak pt iPad iti va permite sa sa îţi instaltezi MacOS X cel putin. De ce? Uitati-va la Hackintosh… Ruleaza foarte bine…

 4. Eu tind sa fiu de acord cu tine,dar nu pentru ca ar fi mai usor de instalat Windows, ci pentru ca Mac OS X este un sistem de operare optimizat pentru platforma X86.
  Din cate am inteles MacTablet-ul va veni la pachet cu un procesor ARM , asa ca mi se pare mai logic sa foloseasca sistemul de operare folosit pe iPhone, avand in vedere ca acesta este deja creat pentru platforma ARM.

 5. io am ramas la ce-mi ofera Apple ca soft la iPhone softul lor la MacBook pro la fel…voi primi ce-mi ofera Apple ,respect Microsoft am si PC …chiar nu ma intereseaza ce sistem de operare v avea tabletul …io as zice ca ar fi cazul sa vb despre ceea ce ne ofera Aplple nu sa jonglam la infinit cum am putea sa trisam…tipic romanesc cred eu …haideti sa fim Apple sa ne bucuram de viata cu Apple

 6. Cred ca pentru domnii hackeri nu ar fi o problema sa gaseasca o solutie si pentru asta. Chiar daca va avea un fel de iPhone OS cred ca in viitorul apropiat se va gasi si o modalitate de a rula Windows. Asa cum pe iphone poti rula windows 3.1 sau windows 95.

 7. @Sorin: eu nu as avea nevoie sa pun Windows. Dar multi developeri ar putea sa faca din tablet o jucarie universala. ceea ce poate sa fie si bine si rau pt utilizatori.

 8. @Sorin: Pentru ca win 7 este net superior lui osx leopard. am un macbook air si am instalate ambele sisteme de operare si osx snow leopard si win7 si pot spune ca win7 este net superior. cateva exemple: filmele HD RULEAZA f bine pe win7, pe osx merg in genunchi daca merg, nu prea exista aplicatii de prelucrat filme AVCHD, nu ai winamp, nu te poti juca, ms office de mac e naspa, pana si adobe photoshop ruleaza mult mai bine pe win7.
  Nu as renunta la dual boot pentru ca si osx are avantajele lui, putine dar are, dar e f greu daca nu ai si un win7.

 9. Da flashu si alte porcarii blocate acu pe iphone ? Sau pur si simplu va fi un iphone supradimensionat ?

1 Trackback / Pingback

 1. Da, tableta ruleaza iPhone OS | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*