“Politist, Adjectiv” – la ABC

M-am mirat astazi sa vad la o emisiune despre filmele momentului de pe ABC o prezentare pentru ceea ce ei numeau “Police, adjective”. Faptul ca filmul a fost mentionat este o chestie, dar review-ul super-pozitiv pe care l-a primit pelicula lui Porumboiu era incredibila.

Cei doi prezentatori americani de la “At the Movies” nu numai ca au vazut filmul si au stiut sa surprinda subiectul, dar au amintit si alte filme romanesti si au facut comparatie cu un alt film al lui Porumboiu. Oamenii au pronuntat corect numele romanilor despre care discutau si au prezentat un mic rezumat al filmului.

Concluzia lor: “Merita Vazut, cu atit mai mult cu cit niciunul dintre filmele astea nu va fi refacut in varianta engleza.”. Pentru ei, umorul romanesc al filmului “Politist, Adjectiv” si felul in care regizorul conduce actiunea erau plusuri mari pentru spectatorul care vrea sa vada un film de calitate.

Recunosc ca in afara de Filantropica (pelicula care mi se pare GENIALA) nu am vazut nici un film romanesc care sa ma impresioneze in ultimii ani. Dar o sa caut “Politist, Adjectiv”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

  1. Nu te va impresiona nimic la Politist Adjectiv. E un film gol, sec, in care nu se intampla NIMIC. O sa-ti placa poate, ultimele 20 de minute.

  2. chiar acum vad un reportaj despre “le concert” a lui radu mihaileanu.acesta e un film de vazut.”politist adjectiv”l-am vazut acum 2 zile si e slab.nici macar dragos bucur nu-l salveaza.foarte slab pana la capat.

  3. Adrian,

    E pentru prima oara cand aud pe cineva care e 100% de acord cu mine in ce priveste filmele romanesti post 90. Filantropica e de departe cel mai eds si mai bine gandit film dintre toate. Nici eu n-am vazut polostist adjectiv, dar cand l vad o sa-ti spn si parerea mea.

  4. @Radu: eu incerc de citiva ani sa-mi impun parerea, dar lumea din jur nu pare sa aprecieze (eu zic “sa inteleaga” Filantropica) la adevarata valoare. :P

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*