Vânzările de imprimante Epson ink tank system (ITS) au totalizat 20 de milioane de unități

Imprimantă Epson Ink Tank
Imprimantă Epson Ink Tank

Seiko Epson Corporation („Epson“) anunță că vânzările de imprimante din gama ink tank system (ITS) au totalizat, la nivel global, 20 de milioane de unități în anul fiscal încheiat la 31 martie 2016, în creștere cu 25% față de anul fiscal anterior. Imprimantele ITS reprezintă aproximativ 40% din totalul imprimantelor Epson cu jet de cerneală vândute în aceeași perioadă, conform estimărilor companiei.

Epson a lansat primele modele de imprimante cu alimentare continuă cu cerneală în octombrie 2010, în Indonezia. Ulterior, imprimantele au fost introduse în alte aproximativ 150 de țări și regiuni și au înregistrat, constant, creșteri ale vânzărilor. În iunie 2016, vânzările cumulate au ajuns la 15 milioane de euro la nivel global, cu o creștere accentuată pe piețele emergente. Conform datelor Epson, seria de imprimante ink tank system (ITS) Epson reprezintă aproximativ 10% din piața totală de imprimante laser şi cu jet de cerneală din țările în care Epson are prezență (aproximativ 45 de milioane de unități în anul fiscal încheiat în martie 2016).

Creșterea înregistrată de această categorie de produs se datorează costurilor de imprimare mai mici, eliminării necesității de a schimba cartușele de cerneală, dar și volumului mai mic de deșeuri rezultate din utilizarea consumabilelor.

„Imprimantele cu rezervoare de cerneală de mare capacitate oferă clienților posibilitatea de a tipări fără a-şi face griji cu privire la costul cernelii“, a declarat Koichi Kubota, director executiv şi director de operatiuni al Diviziei de Soluții de Imprimare. „Tehnologia unică Micro Piezo creată de Epson oferă performanţe de imprimare stabile, de cel mai înalt nivel. Clienții apreciază şi faptul că aceste echipamente generează puține deșeuri. Acești factori au făcut să atingem vânzări de 20 de milioane de unități la nivel global. În calitate de lider al pieţei de imprimante cu jet de cerneală, Epson va continua să ofere produse și soluții unice potrivite nevoilor clienților“, a mai adăugat Koichi Kubota.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*